Už druhý měsíc láme brněnská ZOO rekordy v návštěvnosti

Brno, 6. srpna 2013 - V extrémně teplém červenci přišlo do brněnské zoologické zahrady více než 46 tisíc lidí. Podobně jako v měsíci červnu je to nejvyšší návštěvnost od roku 1997. Zatímco v červnu velkou část návštěvníků tvořily školní výlety, červenec patřil rodinám s dětmi a turistům. Uvedla to mluvčí brněnské ZOO Monika Brindzáková.

Zoo Brno-60let 01

Nejvíce lidí přišlo do zoo v první polovině měsíce července, kdy bylo krásné počasí bez tropických teplot. „Nejnavštěvovanějšími dny byly opět soboty a neděle.  Zvířata se s vysokými teplotami vyrovnávala relativně dobře, ale návštěvníků se zvyšujícími se teplotami ubývalo. Například o víkendu 27. a 28. července přišlo jen 1000 lidí,“ řekla mluvčí s tím, že v posledních letech jsou stabilně nejsilnějšími měsíci červenec a srpen a naopak dlouhodobě nejslabším je leden.

(red)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...