Medvíďatům vybrali jména Kometa a Nanuk, v sobotu je slavnostně pokřtí

Brno, 25. dubna 2013 - Hlasování veřejnosti o jménech bylo ukončeno v den, kdy lední medvíďata oslavila pět měsíců života, tedy 24. dubna ve 12:00. Jednoznačně zvítězilo jméno pro samičku – Kometa. Velmi dramatický boj svedla v posledních dvou týdnech jména pro samečka Rondo a Nanuk. Nakonec jen o několik stovek hlasů vyhrál Nanuk.

ledni-medvidata-zoo-brno

Hlasování probíhalo od 1. března na webových stránkách Zoo Brno a HC Kometa Brno. Na obou webech se za 54 dnů nasbíralo neuvěřitelných 107 tisíc hlasů. Na prvním místě s 37 tisíci hlasy byla Kometa, na druhém místě s 24 tisíci hlasy Nanuk, na třetím s 22 tisíci Rondo a čtvrté místo obsadila Bella.

V sobotu 27. dubna v 11:00 proběhnou v zahradě slavnostní křtiny, medvíďata pokřtí primátor Statutárního města Brna Roman Onderka a ředitel Městského divadla Brno Stanislav Moša a v programu vystoupí Alena Antalová, Ivana Vaňková a Hana Holišová. Nebudou chybět ani zástupci adoptivních rodičů HC Kometa Brno. Součástí křtin bude také historicky první komentované krmení ledních medvědů. Tato premiéra bude mít slavností ráz, za účasti vzácných hostů a se speciálním dortem. Od příštího týdne bude komentované krmení zařazeno do rozpisu, a to pondělí, pátek, sobota a neděle, vždy v 11:00.

Ledním medvíďatům se daří dobře, stále obratněji se pohybují po výběhu a příští týden budou přeočkována a zvážena. Od 16. března, kdy Cora mláďata vyvedla z porodního boxu, je vidělo téměř 27 tisíc návštěvníků a na webových stránkách sleduje on-line přenos z výběhu ledních medvědů v průměru 4 000 lidí za den.

Zdroj a ilustrační foto: Zoo Brno


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...