Pivovar Starobrno při Dni otevřených dveří oslaví 140. narozeniny

Brno, 27. srpna 2012 – Už tuto sobotu 1. září se v pravé poledne otevřou brány pivovaru Starobrno dokořán. Jako každoročně se přímo v areálu koná Den otevřených dveří, který vloni zaznamenal historický rekord: 16 000 návštěvníků. Letos se tato tradiční akce uskuteční ve slavnostním stylu, protože pivovar Starobrno oslavuje 140. narozeniny. Vedle muziky, skvělého piva, soutěží, exkurzí i autogramiády hokejistů Komety nebude chybět ani pořádný dort, který se bude rozdávat mezi diváky.

starobrno-den-otevrenych-dveri

Celé odpoledne odstartuje ve 12:00 hodin, hudební program začne na hlavním podiu ve 14.30 hodin, kdy zahraje populární skupina Čechomor. V 16.10 minut se představí skupina Mandrage, od 17.50 Vypsaná fixa, populární J.A.R vystoupí v 19.20 hodin. Program zakončí kosmopolitní zahraniční kapela N.O.H.A. Hudební program na spodním nádvoří bude v režii populárního brněnského klubu Fléda, který zde bude mít své pódium. „Připravili jsme sem zajímavý průřez českou a moravskou klubovou scénou. Nabídneme nejen stálice klubů – Sunshine, Luno, legendární Radium NFO či Voodooyoudu, ale i nadějnou brněnskou kapelu Professor Leopard,“ uvedla k programu Andrea Vojtěchovská z klubu Fléda. Po ukončení Dne otevřených dveří se v klubu Fléda uskuteční pokračující party, kam všechny zájemce přepraví z Mendlova náměstí objednané autobusy.

Návštěvníci Dne otevřených dveří budou mít příležitost ochutnat všechna piva z portfolia pivovaru Starobrno i některé speciality. To je i případ piva Modrá Kometa pro fanoušky hokejového klubu Kometa Brno, které si svou premiéru odbylo před rokem právě zde. Za jednotnou cenu 20 korun za půllitr se dále bude čepovat Starobrno Tradiční, Medium, Ležák, nefiltrovaná dvanáctka, specialita Baron Trenck, z jiných pivovarů dále Zlatopramen Radler citron a Radler pomeranč se zázvorem, prémiová značka Heineken a nealkoholické Fríí. Rekordní návštěvnost v loňském roce prodloužila čekací doby na pivo. Z tohoto důvodu se letos téměř zdvojnásobí počet výčepních míst, pivo se bude čepovat i z rychlovýčepů. „Rychlovýčepy umožní točit pivo jednou tak rychle, navíc při zachování skvělé kvality. Pivo se totiž čepuje přímo z cisterny a obsluha dále šetří čas i tím, že nemusí přerážet sudy,“ uvedla Silvie Jacquesová z pivovaru Starobrno, která má pořádání akce na starosti. Celkem se bude pivo čepovat ze 150 kohoutů.

Návštěvníci Dne otevřených dveří se mohou těšit i na další atraktivní doprovodný program. Mezi hlavní lákadla bude bezesporu patřit autogramiáda některých hráčů HC Kometa Brno. Chybět nebudou ani oblíbené soutěže a exkurze do pivovaru. Kdo má rád adrenalin, nepohrdne atrakcí zvanou swing jump a užije si skok na laně z desetimetrové věže s jištěním na jeřábu, který simuluje skok do pivního zážitku, jak jej diváci znají z reklamy na nepasterizované Starobrno. Den otevřených dveří jako každoročně skončí ohňostrojem na Mendlově náměstí.

Pivovar Starobrno stojí na Starém Brně již 140 let a ačkoliv jde o moderní pivovar, zachovává tradiční výrobní postupy, doplněné inovacemi a moderními technologiemi. Od roku 2008 je zde v provozu nová varna, od roku 2010 přímo v areálu funguje i linka na výrobu a stáčení piva do 1,5 litrových Maxilahví – obalů ze speciálního plastu, vyvinutých speciálně pro pivo. Díky ní i díky stálému zájmu konzumentů o piva vařená v pivovaru na Mendlově náměstí dle tradičních receptur z vybraných odrůd českého chmele a moravského ječmenného sladu, se v pivovaru Starobrno ročně vaří více než milion hektolitrů piva. Starobrno má v portfoliu tradiční výčepní piva (Tradiční, Černé, Řezák), Ležák, pivní speciál Baron Trenck, nefiltrovanou kvasnicovou třináctku a unikátní speciály Zelené pivo a Modrou Kometu. Velké oblibě se mezi spotřebiteli těší jedenáctistupňové Medium. Piva z portfolia starobrněnského pivovaru se pravidelně umisťují na předních příčkách v degustačních soutěžích.

(red), ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF