Kvalita vody v přírodě klesá, koupat se nesmí na Vranově, Nových Mlýnech ani v Olšovci

Bítov, 24. srpna 2012 (MEDIAFAX) - Kvalita vody v přírodních nádržích na jižní Moravě se zhoršila. Lidé by se měli vyvarovat koupání na Bítovské pláži Vranovské přehrady, v první laguně Novomlýnských nádrží a v rybníku Olšovci na Blanensku - vyplývá to z aktuálních rozborů krajské hygienické stanice.

koupani-prirodni-koupaliste

Ve všech třech vyjmenovaných nádržích hygienici zakázali kvůli značnému znečištění vody a výskytu sinic koupání. Nejvyšší možná kvalita vody je naopak podle měření hygieniků stále v Banticích na Znojemsku a v Kovalovicích na Brněnsku.

Brněnská přehrada vykazuje na všech veřejných plážích vodu, která je částečně zakalená, koupání v ní však pro rekreanty nepředstavuje žádné zdravotní riziko.

Jiří Nováček

Související články:

Komentáře 

 
0 #1 Zdeněk Heřman 2012-08-24 15:51
Trochu opožděné varování byli jsme na Bí-tově 28.7-4.8. ale již v tuto dobu byla voda tak znečistěné že se koupalo jen několik odvážlivcu jinak katastrofa hygiena zaspala.
 

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...