Areál Kraví hory slaví dvacáté narozeniny

Brno, 14. června 2024 – Sportovní a rekreační areál Kraví hora, který je příspěvkovou organizací městské části Brno-střed, si připomíná dvacet let od svého založení. Za tu dobu areál navštívily milióny návštěvníků, zaznamenal výrazné změny nebo se popasoval s náročným obdobím covidu.

koupaliste kravi hora mc brnostred

Historie plovárny na Kraví hoře se začala psát v roce 1975, kdy v tamní kopcovité krajině vzniklo venkovní koupaliště. Po více než dvaceti letech provozu se přistoupilo k rozsáhlé opravě areálu, jež vyvrcholila v roce 2004 otevřením zrekonstruovaného koupaliště a nového krytého bazénu.

„Areál je jedním ze symbolů Kraví hory a zároveň patří k nejhezčím plaveckým komplexům nejen v Brně, ale i celé České republice. Díky své poloze ve svažitém terénu poskytuje návštěvníkům ideální podmínky pro sport, odpočinek i kulturní zážitky. V neposlední řadě nabízí krásný výhled na město a jeho hlavní dominanty,“ řekla primátorka města Brna Markéta Vaňková (ODS) a připomněla: „I když koupaliště provozuje příspěvková organizace městské části Brno-střed, na velkých investicích do tohoto areálu se významně podílelo i město Brno. Vzhledem k tomu, že krytý bazén i saunový svět sbírají ceny, byly to rozhodně velmi dobře vynaložené prostředky.“

Do areálu na Kraví hoře, který příchozím nabízí například vířivky, vodní atrakce či sportoviště pro míčové sporty, zavítalo za posledních dvacet let přes pět milionů návštěvníků. Zároveň za dvě desetiletí podstoupil objekt zásadní proměnu a modernizaci.

„Za dvacet let se nám podařilo areál na Kraví hoře výrazně proměnit. Mezi nejvýznamnější investice patří vybudování wellness centra, rekonstrukce amfiteátru, který pravidelně v létě hostí Letní scénu Divadla Bolka Polívky, nebo zpřístupnění další části parku v areálu koupaliště veřejnosti. V tomto trendu chceme pokračovat a i nadále investovat do modernizace a vylepšování návštěvnického zázemí,“ sdělil starosta městské části Brno-střed Vojtěch Mencl (ODS).

Mezi chystané investice patří například modernizace technologií v krytém bazénu, výměna parní lázně či dobudování cest včetně parkoviště pro návštěvníky. Dále se počítá s vysázením nové zeleně, úpravami návštěvnického zázemí či modernizací odbavovacího systému.

„Areál i celkově prostředí Kraví hory se za poslední roky výrazně zušlechtilo a doplnilo o spousty zeleně. Za největší úspěch považuji, že jsme v roce 2022 po letech plánů otevřeli wellness centrum, které nabízí až sedm druhů saun. Rovněž si cením, že jsme přečkali náročné období covidu, kdy jsme museli mít zavřeno. Jsem rád, že se k nám lidé vrátili a daří se nám je i díky vylepšeným službám a zázemí lákat ve stále větším počtu,“ uvedl ředitel Sportovního a rekreačního areálu Kraví hora Evžen Hrubeš, který stojí v čele příspěvkové organizace od samého začátku. Ta kromě koupaliště provozuje rovněž hokejovou halu na Úvoze nebo kluziště na Moravském náměstí.

Zdroj a foto: MČ Brno-střed


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...