Šéfkuchařem v devíti letech? V Continentalu si to děti v neděli vyzkouší!

Brno, 29. května 2012 - Den plný legrace, zábavy a pochoutek přichystali pracovníci brněnského hotelu Continental pro děti na neděli 3. června. Dětský "gastro den" je určen pro všechny děti, které se chtějí naučit připravovat různé pokrmy a nealkoholické nápoje jako profesionálové a porozumět gastronomii. Pro malé kuchaře jsou připraveny i nefalšované kuchařské zástěry a čepice.

dite-vari

„Pod vedením našeho šéfkuchaře Marcela Konečného se děti podle jednoduchých receptů naučí uvařit například českou bramboračku, kuřecí rolády se špenátovou nádivkou, různé typy salátů či chuťovek, upéct šátečky, rohlíčky, taštičky či vafle,“ upřesňuje program nedělní akce provozní hotelu Kateřina Melichárková. Celá akce začíná o půl desáté, je přihlášena osmdesátka dětí, které se budou učit vařit pod dohledem sedmi profesionálů. Součástí dětského dne bude i příprava různých typů nealkoholických nápojů a dětská diskotéka.

„Recepty jsme vybírali tak, aby byly pro děti srozumitelné a jednoduché. Ke spolupráci jsme přizvali i pedagogy a studenty posledního ročníku Střední školy potravinářské a služeb, obor kuchař a číšník,“ doplňuje Melichárková.

Výběr z receptů, které čekají na dětské kuchaře:

Česká bramboračka: potřebujeme 1 větší cibuli, paličku česneku, 300g zeleniny (celer, petržel, mrkev), hrst hub, 100g másla, 100g hladké mouky, 500g brambor, asi litr vývaru, sůl, kmín, majoránku a pepř. Do hrnce dáme máslo a nakrájenou cibuli, přidáme kmín a za stálého míchání necháme zesklovatět.
Přidáme mouku, kterou smícháme s máslem a cibulí tak, aby vznikla jíška. Dozlatova opražíme, přilijeme vývar, důkladně metličkou rozšleháme, aby nevznikly hrudky a vaříme mírným varem alespoň čtvrt hodiny. Do polévky postupně přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu, brambory, česnek a vše uvaříme doměkka. Dochutíme majoránkou, mletým pepřem a osolíme. Nakonec do polévky přidáme plátky hub, mírně opečené na másle.

Rákosníček (přímo do sklenice rozvrstvit): potřebujeme 3 cl kiwi sirupu, 10 cl grepového džusu, doléváme spritem, zdobíme kiwi a třešňí nebo ananasem. Long sklenici zaplníme do půlky kostkami ledu a postupně opatrně vrstvíme uvedené nápoje dle pořadí v receptuře. Nakonec ozdobíme ovocem a vložíme srkací stéblo.

(red)


Související články:
rulet

Průvodce kasinovými hrami v Brně: Od rulety po video automaty

Brno je městem známým pro zajímavé památky, skvělé restaurace, divadla a univerzity. Mimo jiné je ale také místem, kde si můžete legálně a bezpečně vyzkoušet různé kasinové hry. V neustále kvetoucí moravské metropoli naleznete širokou nabídku her od klasické rulety až po moderní automaty jak pro pravidelné návštěvníky, tak pro příležitostné hráče. V...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kalendář vinařských akcí

<<  Říjen 2014  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
31.07. Víno z blízka: Večer se spolkem Ml..
14.08. Víno z blízka: Večer se spolkem VV..
28.08. Víno z blízka: Večer s víny ze Sal..
28.08. Galadegustace 27. ročníku soutěže ..
11.09. Víno z blízka: Večer se spolkem EK..

Kulturní akce v Brně

<<  Říjen 2014  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
30.08. Fesťáček 2025..
24.10. BORIS BREJCHA – REFLECTIONS TOUR 2..
01.11. RYBIČKY 48 BIG/BÝT TOUR - Brno..
15.11. CHASE & STATUS, SUB FOCUS & MC ID,..
15.11. Coolin 360 Festival..
28.11. Life! Festival sportu, tance a záb..
12.12. Ples VUT..