Květná neděle je v Brně ve znamení bohoslužeb

Brno, 1. dubna 2012 (MEDIAFAX) - Brněnský biskup Vojtěch Cirkle předsedá obřadům Květné neděle v katedrále sv. Petra a Pavla na Petrově v Brně. Informovala o tom Martina Jandlová, mluvčí brněnského biskupství. První bohoslužba se konala v 7.30. V 9 hodin začalo žehnání ratolestí v Denisových sadech pod Petrovem, odkud bude následovat průvod do katedrály. Tady se uskuteční mše biskupa Vojtěcha Cikrleho s kanovníky Královské stoliční kapituly sv. Petra a Pavla.

kostelPetrov250

Další bohoslužba bude následovat v 10.30. Květná neděle, která bezprostředně předchází Velikonocům, připomíná triumfální vjezd Ježíše Krista do Jeruzaléma několik dnů před jeho umučením.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF