Nová učebna pro diagnostiku infekcí zkvalitní výuku studentů MU

Brno, 11. března 2012 (MEDIAFAX) - Studentům Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity v Brně bude sloužit nová učebna zaměřená na infekce získané v souvislosti s pobytem ve zdravotnickém zařízení. V neděli o tom informovala mluvčí Fakultní nemocnice u svaté Anny (FNUSA) Šárka Urbánková. Projekt modernizace pracoviště Mikrobiologického ústavu Lékařské fakulty Masarykovy univerzity a FNUSA byl financovaný z prostředků Fondu rozvoje vysokých škol.

medic

 

"Projekt vznikl kvůli tomu, že prostorové, materiální, ale ani přístrojové vybavení pracoviště neumožňovalo zavedení moderních metod v širším rozsahu do výuky a praxe tak, jak by bylo potřeba," vysvětlil ředitel FNUSA Petr Koška. Podle Urbánkové projekt umožnil přiblížení nozokomiálních infekcí, získávaných v souvislosti s pobytem ve zdravotnických zařízeních, studentům, a zároveň napomohl dalšímu rozvoji výzkumné činnosti Mikrobiologického ústavu. "Úzké propojení projektu s praxí přinese výhody i při monitorování těchto infekcí v naší nemocnici," řekla Urbánková.

Rekonstrukci učebny za téměř 300 tisíc korun uhradila klinika, nábytek za více než 100 tisíc korun poskytla Lékařská fakulta MU a zbytek nákladů ve výši okolo 1,5 milionu korun pokryly peníze z fondu.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...