Brněnská Zoo zve děti o jarních prázdninách na příměstský tábor

Brno, 19. ledna 2012 – Už celých dvacet let pořádá brněnská zoo v období jarních prázdnin příměstský tábor pro děti ve věku od 7 do 12 let. Letošní jubilejní ročník v termínu od 6.2. do 10.2. nebude výjimkou. Děti čeká pět dnů prožitých v bezprostřední blízkosti exotických zvířat, řada soutěží, her, zoo-kvízů a možnosti „osahat si“ práci chovatelů.

Zoo_tabor

Příměstský tábor bude fungovat každý den od 8.00 hod. do 16.00 hod. Děti se na něj mohou přihlásit na celý týden nebo i na jednotlivé dny, přičemž jeden den tábora stojí 300 korun. V ceně je oběd, pitný režim, pedagogický dozor a výtvarné potřeby. Tábor funguje každý den od 8.00 hod. do 16.00 hod. Každý den si děti projdou jiné expozice zvířat, od chovatelů se dozví řadu zajímavostí o zvířatech a zúčastní se komentovaných krmení. Malí táborníci navštíví mimo jiné stanici mladých přírodovědců, kde se zblízka seznámí se zvířaty, která lze chovat i v domácím prostředí. Mohou si tak na vlastní kůži vyzkoušet, jaké to je starat se o fretky, králíky, pískomily, křečky, morčata, skunka, osmáky, želvy, ale také hady a leguány.

Například v pondělí čeká táborníky návštěva tropické království, kde chovatel dětem mj. ukáže krmení kajmanů a piraní. Děti se dozví zajímavosti o chovaných želvách a prohlédnou si celou expozici tropů. Po obědě se v promítacím sále podívají na přírodopisný film Země tygrů - o tygrech chovaných v národním parku Rantabark v Indii, na film naváže prohlídka s výkladem expozice Tygří skály. Po prohlídce si děti shrnou získané vědomosti, vyplní pracovní list na téma tygrů a proběhne soutěž o nejkrásněji namalované tygry.
Rodiče mohou děti přihlásit telefonicky nebo emailem. Více informací zájemci najdou na stránkách brněnské zoo.

foto: Zoo Brno


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...