Putovní výstava představuje na hvězdárně hi-tech novinky mladých firem

Brno 9. prosince 2011 - Ve čtvrtek 8. prosince Dnes proběhlo na Hvězdárně a planetáriu v Brně první oficiální představení putovní výstavy zajímavých technologických firem a produktů z Innovation Parku JIC. Patronem výstavy „Od nápadu k podnikání: hi-tech úspěchy jižní Moravy“ nebyl nikdo jiný než robot Advee společnosti Bender Robotics, který spatřil světlo světa právě v Innovation parku JIC. Mimo něho se prezentovalo dalších osm inovací. Cílem výstavy je inspirovat studenty a začínající firmy, aby rozvíjeli své nápady do unikátních produktů či služeb a tím zapracovali na svém budoucím úspěchu.

JIC-hvezdarna-brno-01

Výstava se konala v rámci akce ESINET Road Show, kam přišli studenti, firmy i investoři nechat se inspirovat, jak jednoduše využít špičkové technologie Evropské vesmírné agentury pro rozvoj svého projektu nebo podnikání. Mohli si zde zároveň vyzkoušet technologické novinky, které vznikly v Brně – promluvit si s prvním českým autonomním robotem, vyplnit dotazník pomocí bezdotykového interaktivního zařízení, vyzkoušet počítačový systém ulehčující život seniorům nebo zjistit, jak zabezpečit svůj mobilní telefon prostřednictvím rozpoznání hlasu.

Mnoho majitelů firem, které se na výstavě prezentovali, začínalo podnikat již při studiu: „To je také důvod, proč  JIC podporuje podnikavé studenty. Nyní pro ně otevíráme například další ročník programu StarCube, kterým prošly týmy jako GINA, Celebrio či Universator,“ doplňuje Jiří Hudeček, ředitel Jihomoravského inovačního centra. Účastníci během tří měsíců absolvují sled workshopů, rozvinou vlastní projekty a budou se setkávat s úspěšnými podnikateli. Registrace je otevřena do 27. ledna 2012. Více informací je možné získat na www.starcube.cz.

O podnikání začal uvažovat již při studiu také Václav Muchna, Technologický podnikatel roku 2010:  „Do podnikání jsem se vrhl hned, jak jsem vyšel ze školy. Nedovedu si představit, že bych někde pracoval a najednou dostal přiděleného nějakého šéfa. Můj šéf je zákazník, a to je nejdrsnější boss, který může být.“ vysvětluje svou motivaci zakladatel, spoluvlastník a nyní generální ředitel firmy Y Soft Corporation.

V průběhu roku 2012 bude rozšířená výstava k vidění na různých místech v ČR. Partnerem výstavy je síť Enterprise Europe Network, největší evropská síť zaměřená na poskytování podpůrných služeb a informací pro rozvoj inovačního podnikání a konkurenceschopnosti především malých a středních podniků.

(red), foto: Kryštof Turek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Červenec 2019  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Nejbližší akce
24.05. Animefest 2024..
22.06. INTERCANIS..