Při srážce u Rakvic zemřela manažerka Městského divadla Lucie Broučková

Rakvice, 29. srpna 2011 (MEDIAFAX) - Při srážce dvou osobních automobilů v Rakvicích na Břeclavsku zahynula v neděli šestatřicetiletá Lucie Broučková, manažerka a mluvčí Městského divadla v Brně. Informaci sdělil ředitel divadla Stanislav Moša.

 

MDB

Lucie Broučková zahynula ve svém fiatu podle Moši poté, kdy jí na křižovatce nedala přednost volha. Zanechala po sobě pětiletého syna.

"Muže z volhy a spolujezdkyni z fiatu odvezly sanitky do nemocnic v Brně a Břeclavi," řekla bezprostředně po nehodě mluvčí jihomoravské záchranky Barbora Zuchová.

"Ženu jsme se snažili oživovat, pacientka však podlehla mnohočetným poraněním krátce po nehodě," řekla Zuchová. Sanitky zároveň podle mluvčí odvezly na urgentní příjem do nemocnice v Brně-Bohunicích jednoho vážně zraněného muže a do nemocnice v Břeclavi středně těžce zraněnou ženu.

Náraz byl tak silný, že posádky zůstaly zaklíněné v autech, vyprošťovat je museli hasiči. ¨

Podle mluvčího jihomoravských hasičů Jaroslava Haida se na silnici mezi Břeclaví a Hustopečemi u odbočky na Rakvice srazila vozidla Fiat Stilo a Volha GAZ 24. Ve fiatu, který po nárazu srazil reklamní poutač a skončil mimo vozovku převrácený na střechu, zemřela řidička, a její dvaačtyřicetiletá spolujezdkyně se zranila. V gazíku, který se zastavil až za křižovatkou, se vážně zranil 64letý řidič.

Hasiči se podle mluvčího soustředili také na první pomoc její spolujezdkyni a řidiči volhy.

"Ten zůstal ve vozidle zaklíněný a hasiči museli k jeho vyproštění hydraulickým nářadím odstranit levé boční dveře," řekl Haid.

Po dobu vyšetřování nehody a odstraňování následků policisté omezili provoz na silnici mezi Břeclaví a Hustopečemi do jednoho jízdního pruhu.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF