Na Grand Prix bude systém parkovacích pásků, který ztíží krádeže motorek

Brno, 11. srpna 2011 (MEDIAFAX) - Organizátoři Grand Prix motocyklů v Brně připravili pro návštěvníky, kteří přijedou na vlastních motorkách, nové speciální parkoviště. Bude u střelnice Kývalka a jezdci si na něm mohou nechat kromě strojů i přilby a oblečení, řekla ředitelka okruhu Ivana Ulmanová.

 

motorky2

Krádežím motorek má kromě posílených policejních hlídek zabránit speciální systém pásků. "Každý řidič dostane dva se shodným číslem. Jeden nalepí na svůj stroj a druhý si nechá u sebe. Komu se nebudou shodovat, neodjede," řekla Ulmanová. Kromě střelnice u Kývalky mají motocyklisté vyhrazeno i druhé vlastní parkoviště "Pod vysokým napětím" naproti hlavního vstupu do areálu automotodromu.

 

Osobní automobily budou moci lidé odstavit na označených vyhrazených plochách v okolí areálu nebo na parkovištích v Ostrovačicích nebo Žebětíně. "Autobusy mají samostatné parkování vedle hlavní brány a speciální parkoviště pro invalidní řidiče jsme zřídili uvnitř areálu," řekl mluvčí okruhu Jiří Smetana.

Pořadatelé zdůraznili, že policie nebude tolerovat parkování aut nebo motorek na lesních a polních cestách v okolí okruhu. "Odstavená vozidla by mohla zkomplikovat případný průjezd vozidel hasičů nebo sanitek," řekl Smetana.

Pořadatelé Velké ceny České republiky motocyklů očekávají návštěvu, přesahující 200 tisíc lidí. Divácký zájem táhne mimo jiné i premiérová účast českého jezdce Karla Abrahama v elitní kubatuře MotoGP. "Předprodeje vstupenek jsou vyšší než v loňském roce," řekla agentuře Mediafax ředitelka okruhu Ivana Ulmanová.

Někteří závodníci na okruh dorazili již ve středu, další se připojí během čtvrtka, kdy začnou do kempů najíždět první návštěvníci. V pátek jsou na programu volné tréninky, v sobotu tréninky a kvalifikace, samotné závody se pak jedou v neděli.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...