Pod hrozbou zastřelení ukradl zloděj prodejci při předváděcí jízdě luxusní audi

Brno, 26. července 2011 (MEDIAFAX) - Dvanáct let vězení za loupež hrozí muži, který v červenci přímo při předváděcí jízdě v Brně pod pohrůžkou zastřelení ukradl prodejci luxusní osobní vůz Audi. Uvedla to policejní mluvčí Petra Vedrová.

 

Zbran2

Muž vešel do autosalonu neformálně oblečený a v gumových žabkách. Předložil občanský průkaz a požádal o předváděcí jízdu v luxusním Audi. "Oblečením ani vzhledem sice nevypadal jako typický zákazník, který se rozhoduje o nákupu automobilu za více než tři miliony korun, ale obchodník mu bez dlouhého vyptávání vyhověl," řekla Mediafaxu policejní mluvčí.

 

V průběhu zkušební jízdy pak muž v brněnských Hlinkách pod hrozbou zastřelení donutil obchodníka vystoupit. "Zloděj v drahém autě z místa odjel směrem na dálnici D2, ze které sjel a přes Blučinu a Židlochovice směřoval k Nosislavi," uvedla Vedrová. Před vesnicí vůz vybavený satelitním sledovacím zařízením odstavil a utekl.

Přestože policisté hned po oznámení loupežného přepadení rozjeli pátrací akci, do které kromě hlídek a služebního psa nasadili i vrtulník, pachatele se jim nepodařilo najít.

Vodítkem ke zjištění totožnosti muže se ale stala kopie jeho pravého občanského průkazu, kterým se v prodejně legitimoval. "Devětačtyřicetiletého muže, již dříve trestaného za krádeže, policisté během několika dní zatkli," řekla Vedrová. V případě usvědčení hrozí vazebně stíhanému muži až dvanáctileté vězení.

Jiří Nováček

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Listopad 2019  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Nejbližší akce
24.05. Animefest 2024..
22.06. INTERCANIS..