V Brně bude stát Klíčová socha Jiřího Davida

Brno, 15. února 2011 - Na Moravském náměstí v Brně se 16. února uskuteční vernisáž šestimetrové Klíčové sochy. Jejím autorem je Jiří David, který patří k našim předním umělcům a který u nás i v zahraničí vzbudil velký ohlas díly jako Srdce nad Pražským hradem či Záře nad Rudolfinem. "Socha vyjadřuje osobní polemiku s vývojem v České republice," sdělil autor díla.

 

Klicova

Vernisáž pod širým nebem za účasti autora odstartuje na Moravském náměstí ve 12.00 hodin. Socha obsahuje 85 tisíc klíčů a vyjadřuje osobní polemiku autora s vývojem v České republice. "Socha určitě není oslavný pomník, ale naopak kritické dílo. Vyjadřuje rozpolcenost, kterou při pohledu na dnešní společnost a politiku pociťuji," uvedl Jiří David, který patří k nejvýznamnějším výtvarníkům současnosti.

Brno je jedním z několika měst, kde se socha představí. V jihomoravské metropoli bude dílo stát do 15. dubna.

 

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...