
Brno, 1. prosince 2023 – Vánoční mix jak má být! Prosincové novinky nabízejí vína zralá i mladá, tichá i s bublinami, suchá i sladká, bílá, růžová i červená.
-
Neodkládejte operaci šedého zákalu: základní zákrok hradí zdravotní pojišťovna
Brno, 10. června 2025 - Šedý zákal patří k nejčastějším onemocněním postihujícím seniory. Postupné zakalení oční čočky přitom může vést až k úplné slepotě. Dávno přitom neplatí, že by se šedý zákal měl „nechat uzrát“. Řešením je bezbolestný a šetrný ambulantní zákrok na Oční klinice NeoVize v Brně, jehož základní výkon hradí všechny zdravotní pojišťovny.
Brno, 29. listopadu 2023 – Vinařství Dvořáček LTM je malou rodinnou firmou otce Lubomíra, syna Tomáše a dcery Martiny Magdalény. Zabývá se pěstováním vinné révy a produkcí osobitých velkých vín několik desetiletí.

Valtice, 22. listopadu 2023 – Absolutním šampionem Salonu vín – národní soutěže vín ČR 2024, a tedy nejlepším vínem pro následující rok se stal Ryzlink vlašský 2022 pozdní sběr z Vinařství Tichý z Dolních Dunajovic.

Brno, 20. listopadu 2023 – Četné zákony a předpisy zanikají, jiné se. Jedna z nových povinností se týká vinařů a distributorů výrobků z vinné révy. Obaly vybraných výrobků stáčených po 8. prosinci 2023 a určených koncovým spotřebitelům, musí obsahovat nové údaje.

Brno, 10. listopadu 2023 – Už v sobotu startuje sezóna svěžích, lehkých, ovocitých a aromatických Svatomartinských vín, kterých bude letos opět přes 2 miliony lahví. Chybět nebude ani Svatomartinský košt v Brně, který je nejen přehlídkou skvělých vín, ale i dobrého jídla a tradiční hudby.

Brno, 1. listopadu 2023 – Letošní mladá vína jsou zde. Bílá, růžová i červená, suchá či sladší, s bublinami i bez. Mezi novinkami ale najdeme také celou řadu vín již zralejších. Z jedné odrůdy, nebo jako zdařilá cuvée.

Brno, 27. října 2023 – V prvním kole hodnocení vín, která v letošním roce usilují o možnost používat známku Svatomartinské, uspělo 272 z 285 přihlášených. Mimořádně vysokou kvalitu ročníku ovlivnilo především příznivé počasí v klíčovém období zrání hroznů, ale také zkušenost vinařů s přípravou vín v tam krátkém čase od sklizně.
Strana 11 z 128