Na plavání školáků město přispěje více než 2 miliony korun

Brno, 27. září 2023 - Na prvním stupni se žáci učí nejen číst, psát a počítat, ale i plavat. Ve dvou po sobě jdoucích ročnících absolvují základní plavecký výcvik, a to v rámci výuky. Stejně jako v minulých letech na tyto kurzy přispívá město Brno.

plavani deti skolaci

„V prvním pololetí stávajícího školního roku bude chodit do plavání 4053 žáků brněnských základních škol. Těm město Brno pošle na zajištění plaveckého výcviku 2,127 milionu korun. Na jednoho žáka to bude příspěvek ve výši 525 korun,“ uvedla radní pro oblast školství Irena Matonohová.

Jednotlivé základní školy obdrží peníze dle počtu žáků navštěvujících kurzy. O poskytnutí příspěvku školám definitivně rozhodne na svém dalším zasedání Zastupitelstvo města Brna.

Zdroj: TIS MMB, foto: Ingimage


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...