354 závodníků vyběhalo pro Hospic sv. Alžběty téměř 200 tisíc korun

Brno, 28. března 2018 - Zajímavá trasa, pohodová atmosféra a touha podpořit dobrou věc přilákala v sobotu 24. března do areálu brněnského Hospice sv. Alžběty v Brně 354 závodníků a desítky fanoušků na první charitativní Běh pro hospic. Díky vysoké účasti hospic, který letos oslaví 20. narozeniny od svého založení, získal přes 190 000 korun.

beh pro hospic svate alzbety brno

„Tak velkou účast jsme ani nečekali. Je to pro nás velmi povzbudivé. Kromě peněz pro hospic a naše pacienty můžeme díky podobným akcím také zviditelnit hospicovou péči, což může pomoci dalším rodinám, které potřebují péči pro své blízké,“ řekl ředitel hospice Karel Kosina.

Výtěžek z charitativního běhu poslouží na rekonstrukci oddělení hospice. „Zájemců o naši službu stále přibývá. Je to důsledek toho, že se lidé dožívají vyššího věku. Chceme nabídnout pomoc co nejvíce lidem a peníze z této akce nám to opět trochu usnadní,“ poděkoval všem zúčastněným Kosina.

Běhu se zúčastnili závodníci všech věkových kategorií. Nejmladší dvouletý závodník absolvoval šesti kilometrovou trať vedoucí Kamennou čtvrtí okolo řeky Svratky v kočárku. Nejstarší běžkyní byla devadesátiletá Milada Váňová, která se skvěle poprala s kopcovitým terénem trasy. „Trošku jsem cítila levou nohu, ale chtěla jsem závod za každou cenu dokončit a i svou účastí hospic podpořit. Závod jsem si moc užila,“ popsala nejstarší závodnice své dojmy po závodě. Závodníci si mohli zvolit mezi šesti a dvanáctikilometrovou trasou.

Jelikož se jednalo o charitativní běh, nebylo hlavním cílem umístění ale zážitek ze závodu. „Z toho důvodu jsme nevyhlašovali vítěze, odměny od sponzorů jsme rozdali vítězům, kteří vzešli z tomboly,“ dodala organizátorka běhu a fundraiser hospice Šárka Marčíková.

Charitativní běh byl první letošní akcí hospice, která byla mimo jiné podpořena statutárním městem Brno a městskou částí Brno-střed. Hospic sv. Alžběty je prvním paliativním zařízením v Brně a patří mezi průkopníky v paliativní péči v České republice. Poskytuje služby těm, jež potřebují pomoci s péčí o nevyléčitelně nemocné členy rodiny.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...