RunTour se poprvé v historii poběží kolem Brněnské přehrady

Brno, 15. září 2016 - Běžecký seriál RunTour chystá další zastávku, tentokrát tuto sobotu v Brně. A jak už je zvykem, bude opět výjimečná – poprvé totiž rozběhne prostředí Brněnské přehrady. Nedaleko přístaviště vyrazí na trať přes tisíc běžců všech věkových kategorií, od dětí v kočárku až po zkušené veterány. Vybrat si budou moci ze čtyř distancí. Ambasadorkou závodu je basketbalistka Ivana Večeřová.

bezec bezci prehrada brnenska run tour

„RunTour už jsem v minulosti v Brně běžela a jsem ráda, že můžu znovu. Baví mě složení běžců, kde se nestydí vyrazit na trať úplní začátečníci, ani maminky s malými dětmi. Ta rodinná atmosféra na vás hned dýchne a já jako věčný začátečník se mezi nimi hezky ztratím,“ říká Ivana Večeřová. Ta se vydá s běžci na pětikilometrovou trať.

Na desítku pak vyrazí druhá polovina dospělých, ti si dají kolem přehrady dva okruhy. Děti čekají tratě na 500 a 1 000 metrů. „Pokud jsou děti hodně malé, mohou je rodiče po trati vést, některé vozí v kočárku nebo nesou. Nemáme limity, ale vše musí být v duchu fair play. Náš závod se řadí do programu Českého olympijského výboru „Česko sportuje“, a tak tyto zásady samozřejmě ctíme,“ říká Jan Dvořák z organizačního týmu.

Zázemí závodu nedaleko přístaviště bude otevřeno od 8.30 hodin, o dvě hodiny později vyrazí k prvnímu běhu nejmenší děti a postupně se přidají i dospělí. V přestávce zahraje účastníkům kapela Liwid, podepisovat se bude ambasadorka Večeřová. Běžci si budou moci před během zdarma zapůjčit běžecké boty, změřit si diagnostiku běhu, nechat namasírovat nebo otejpovat.

Registrace běží online na webu run-tour.cz až do páteční 22 hodiny, v sobotu se běžci mohou přihlásit na místě startu, a to nejpozději hodinu před daným závodem. 100 Kč za každého běžce věnují pořadatelé zrakově postiženým dětem z Nadace Leontinka. Loni se díky tomu vybral rovný milion korun, letos mají pořadatelé již přes 900 tisíc Kč. „Chceme milion překonat, pomozte nám,“ motivují organizátoři potencionální účastníky.

(red), foto: archív


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...