Mistrovství ČR v plavání tělesně postižených se vrací opět do Brna

Brno, 21. května 2014 - Okolo 100 plavců z Čech a Slovenska se přihlásilo na domácí šampionát, který proběhne v sobotu 31. května v areálu bazénu Za Lužánkami. Devatenácté Mistrovství České republiky je kvalifikačním závodem na letošní mezinárodní vrchol – srpnové ME IPC Swimming v Eindhovenu a na světové hry juniorů IWAS Junior World Games, které se jako juniorský vrchol uskuteční též v srpnu v kolébce paralympiád ve Stoke Mandeville.

Kraul-plavec-01

Slavnostní zahájení mistrovství se uskuteční v sobotu 31. května v 9:15. Závod proběhne ve dvou blocích s krátkou přestávkou a ukončení je plánováno na 17.00. Mistrovské medaile a diplomy za jednotlivé disciplíny budou plavcům předávány v průběhu celého závodního programu v přestávkách mezi disciplínami. Závodní program je sestaven z kompletního výčtu všech paralympijských disciplín a na závěr obou bloků se poplavou štafety. Ceny za nejlepší individuální výkony ve třech věkových kategorií budou plavcům předány v průběhu slavnostního večera v kongresovém sálu hotelu Voroněž od 20:00.

XIX. Mistrovství České republiky pořádá sportovní klub SK KONTAKT BRNO, tradičně ve spolupráci s Plaveckou akademií KONTAKTU bB a z pověření Českého svazu tělesně postižených sportovců. Závodu se zúčastní okolo 100 plavců z celkem ze sedmi plaveckých klubů Čech a Slovenska.

Na pořadu dne budou všechny paralympijské disciplíny a pořadí v jednotlivých disciplínách určí bodový přepočet z dosažených výkonů. Bodový přepočet vychází ze světového žebříčku po poslední paralympiádě a počítá se pro každou klasifikační třídu a disciplínu zvlášť, což umožňuje navzájem porovnat výkony plavců s různým postižením.

„Naší snahou je vytvořit konkurenční prostředí, udělat ze závodu skutečný sport, nikoliv soutěž pro handicapované. Celý program je otevřen jak pro ty, kteří chtějí pouze rehabilitovat a zlepšovat kondici, tak i pro lidi se vysoce sportovní ambicí. I bodový systém do tohoto pojetí zapadá a startovní pole je tak v řadě disciplín velmi početné,“ uvedl pojetí závodu předseda KONTAKTU bB Jan Nevrkla.

Mistrovství České republiky v plavání tělesně postižených se do Brna vrací po třech letech a organizátoři doufají, že naváží na úspěšné ročníky z let minulých.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...