RunTour rozběhla Brno, na trati bylo skoro 800 běžců

Brno, 16. září 2013 - Přes šest set dospělých závodníků a více než stovka dětí všech věkových kategorií rozběhla v sobotu 14. září brněnské výstaviště. RunTour zažila další úspěšný závod, kterého se kromě rekreačních běžců zúčastnila i česká běžecká elita, olympijský vítěz David Svoboda nebo hokejisté Komety Brno.

RunTourBrno lowres-2

Běžce neodradilo ani sychravé počasí a zamračené nebe. To jim za odměnu po poledni přineslo slunečné počasí. A o dobrou náladu? O tu už se tradičně postaral každý účastník závodu a také kapela Tres quatros.

Největší zájem byl tradičně o hlavní desetikilometrový závod. Zúčastnilo se ho téměř 400 běžců. Nejrychlejší byl v cíli Lukáš Olejníček. „První kolo tahal celé Honza Kohut, ale pak mu ztuhly nohy, tak jsem toho využil a v závěru mu utekl,“ prozradil šťastný vítěz. A co na to poražený a druhý v cíli Kohut? „Jsem trošku naštvaný, protože Lukáš se za mě zavěsil, nechal mě to tahat a pak využil mé únavy.“

Rivalita mezi nejrychlejšími muži byla však brzy zapomenuta, oba si podali na stupních vítězů ruce a už se těší na další závody RunTour. „Především na ten nejbližší, na finále na pražské Ladronce, tam se ukáže, kdo je nejrychlejší,“ vyzývá soupeře Olejníček.
Mezi ženami uspěla na desetikilometrové trati vrchařka Eva Klimánková. Ta ještě před týdnem bojovala na světovém šampionátu v běhu do vrchu. Místo odpočinku ale využila šance běžet RunTour a uspěla. „Odpadla mi největší soupeřka, Květa Pecková nepřijela, tak jsem věřila, že bych mohla vyhrát.“ A povedlo se, plzeňská rodačka, která si z mistrovství světa přivezla krásné 24. místo, vyhrála před druhou ženou v cíli Danielu Kučerovou o 21 vteřin.

„Byla to má druhá RunTour a byla jsem mile překvapena, závod si užila. Vítězství, to je třešnička na dortu,“ usmívala se v cíli vítězka.

(red), foto: archiv organizátorů


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...