Mezinárodní sraz sportovních aut nabídne duel nejrychlejších vozů planety

Brno, 2. května 2012 – Bugatti Veyron vs. Koenigsegg Agera. To jsou dvě hvězdy souboje, který se o víkendu 5. – 6. května odehraje na Masarykově okruhu v rámci Mezinárodního srazu sportovních aut. Akce otevřená po oba dva dny veřejnosti slibuje vedle závodu nejrychlejších aut na světě víkend plný adrenalinu a supersportovních vozů. O akci informoval tiskový mluvčí Automotodromu Brno Jiří Smetana.

automotodrom

Bugatti Veyron s výkonem přesahujícím 1000 koní je zatím oficiálně nejrychlejším sériově vyráběným automobilem na planetě. Oficiálně mu naměřili rychlost 431 kilometrů v hodině. Koenigsegg Agera má sice o 69 koní méně, avšak díky nižší hmotnosti dokáže být mrštnější a od konce roku 2011 je zapsán v Guinessově knize rekordů s časem 14,53 udávajícím zrychlení z nuly na 300 kilometrů v hodině. Stejný rekord drží švédský supersport i „naopak". Z třístovky dokázal úplně zastavit za 6,66 vteřiny.

Oba tyto špičkové supersporty se v sobotu 5. května utkají na Masarykově okruhu. „Duel proběhne ve 13 hodin, oba vozy projedou společně tři kola. Navazovat bude soutěž o nejlepší zvuk supersportu, které právě Veyron a Agera odstartují," nastínil pořadatel Mezinárodního srazu sportovních aut Seizis Nikolaos. Víkend nabídne i druhý atraktivní duel. V něm se utkají Lamborghini Aventador s extravagantním polozávodním monstrem Gumpert Apollo. I v tomto případě bude těžké odhadovat, kdo může být rychlejší. Lamborghini jede stovkou už za 2,9 vteřiny, Gumpert za 3,1 vteřiny. Jinak ale vyhrává na výkon i hmotnost Gumpert.

Mezinárodní sraz sportovních aut probíhá 5. a 6. května 2012 a je určen především pro majitele supersportů, kterým nabízí možnost bezpečného svezení a vychutnání si potenciálu jejich vozů. Masarykův okruh je po oba dny otevřen veřejnosti. „Přístupný je i paddock, takže lidé si supersportovní auta mohou prohlédnout úplně zblízka. Diváci pak mohou svými hlasy rozhodnout v soutěži o nejlepší zvuk supersportu a zúčastnit se soutěže o svezení ve sportovním autě po Masarykově okruhu," vyjmenovává lákadla víkendového programu manažerka pronájmu dráhy Automotodromu Brno Iva Lacinová.

Vstupenky na Mezinárodní sraz sportovních aut stojí 200 korun, děti do 15 let platí polovinu. Parkovné uvnitř areálu Masarykova okruhu stojí stokorunu.

foto: Archiv Automotodrom Brno


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...