Rekord na Masarykově okruhu - po dráze jelo najednou 1349 motorek

Brno, 15. dubna 2012 (MEDIAFAX) - Masarykův okruh v Brně má nový rekord. Na jeho dráhu vyjelo v neděli najednou 1349 motocyklů, řekl mluvčí automotodromu Jiří Smetana. Motorkáři vytvořili na dráze kolonu, která se roztáhla bezmála na celou délku 5403 metrů dlouhé trati. Čelo, které tvořili motocykloví závodníci Karel Abraham, Jakub Kornfeil a kaskadér Josef Šiler se na konci druhého kola jízdy přiblížilo na dohled konci kolony.

automotodrom-brno-motorky

"Myslím, že ten výsledek je skvělý. Pro motorkáře je to jedna z prvních příležitostí se potkat po zimě a myslím, že Masarykův okruh je pro to tím nejlepším místem," pochvaloval si Abraham. Na dráze se kromě silničních motorek objevili i skútry, mopedy, historické Jawy a dokonce i jedna proslulá "babeta".

Obvyklou maximální propustnost dráhy tak motorkáři překonali jedenadvacetkrát. A výrazně pokořili i počet motorek při podzimní vzpomínkové jízdě na Marca Simoncelliho, která nedělní pokus inspirovala.

"Nezbývá mi, než všem poděkovat. Počasí nebylo ideální, teplota vzduchu se držela jen kolem osmi stupňů, přesto přijeli motocyklisté i ze Slovenska nebo vzdálenějších českých regionů," řekla výkonná ředitelka Masarykova okruhu Ivana Ulmanová.

O spočítání přesného počtu účastníků se postarali členové fanklubu Karla Abrahama. K přesnému číslu došli tak, že každému účastníkovi nalepili na motocykl speciální účastnickou nálepku s logem Masarykova okruhu. Počet motocyklů pak byl dán počtem vydaných samolepek. "Věříme, že hodně motorkářů si nálepku na motorce nechá celou sezonu. A doufám, že se s většinou z nich shledáme během roku ještě několikrát," uzavřela Ulmanová.

automotodrom-brno-motorky-1

Jiří Nováček, foto: www.automotodrombrno.cz

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...