Kometa porazila Kladno i ve třetím zápase a postoupila do čtvrtfinále play-off

Kladno, 3. března 2012 (MEDIAFAX) - Hokejisté Kladna ztratili dobře rozehraný zápas proti Kometě a vypadli z předkola play-off. Na domácím ledě nakonec Rytíři podlehli brněnské Kometě 3:4 po samostatných nájezdech a sezona pro ně končí. Kometa si naopak může užívat postupu do čtvrtfinále play-off, v sérii zvítězila jednoznačně 3:0. Ve čtvrtfinále se Kometa utká buď se Spartou, nebo s Plzní.

kometa_kladno

Středočeši dobře věděli, že porážka pro ně znamená konec sezony a podle toho k utkání také přistoupili. Už v první třetině si vytvořili řadu slibných šancí, v té největší ale obrovskou hrubku Malce nevyužil Hovorka. Na druhé straně mohl v oslabení udeřit agilní Čermák, tváří v tvář Cikánkovi však ani on neuspěl.

A tak se diváci dočkali gólu až v čase 20:44. Krásnou individuální akcí se o to postaral domácí kapitán Pavel Patera, jenž se proháčkoval přes dva soupeře a chladnokrevně zavěsil. Uplynulo osm minut a plány hostů dostaly další vážnou trhlinu. Mužstvo trenéra Zdeňka Vojty si vypracovalo soustavný tlak, z něhož rezultovala přesná trefa Jiřího Drtiny do horního rohu brány.

Poté se prosadili i hráči Komety, když snížil Jakub Svoboda, od jeho gólu ovšem uplynula pouze minuta a Jiří Bicek nadvakrát propasíroval puk za Trvaje, čímž vrátil svému týmu dvoubrankový náskok. Ten mohli záhy ještě navýšit Hovorka s Kallou, ani jeden ale ve slušných šancích neuspěl.

Ve 49. minutě je napodobil také Eberle, který nezvládl zasunout kotouč do odkryté branky, a tak přišel trest. Přesilovou hru využil tvrdou ránou Radek Dlouhý a dvě minuty před třetí sirénou Moravané dokonce vyrovnali. Zaskočené hokejisty Kladna poslal do kolen Roman Erat, jenž zblízka trefil prodloužení. V něm se o vítězi nerozhodlo, na řadu tedy přišly nájezdy.

Mezi tři tyče brněnské brány putoval místo Trvaje Sasu Hovi a ukázalo se to jako hodně prozíravý tah. Finský gólman neinkasoval, zato na druhé straně uspěl Vojtěch Němec a bylo rozhodnuto. Kometa postupuje do čtvrtfinále, hráčům.

Tipsport extraliga ledního hokeje, předkolo play-off, 3. zápas:

Rytíři Kladno - HC Kometa Brno 3:4 po sam. nájezdech (0:0, 3:1, 0:2 - 0:0)
Branky: 21. Patera (David Růžička), 29. J. Drtina (Pavlů, Bicek), 32. Bicek (Patera, Kameš) - 31. Jakub Svoboda (Divíšek, Malec), 52. Dlouhý (Němec), 58. Erat (Petrovický), rozh. nájezd Němec. Rozhodčí: Fraňo, Homola - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:1. Diváci: 5958. Konečný stav série: 0:3.

Sestavy:
Rytíři Kladno: Cikánek - Kameš, J. Drtina, Lepine, David Růžička, L. Procházka, Piskáček, Toman, od 21. navíc Pavlů - Bicek, Patera, Kuchler - Hovorka, Dragoun, Kalla - Eberle, Lukáč, M. Látal - Valský, Hluchý, Bílek. Trenéři: Zdeněk Vojta, Petr Tatíček a Jiří Kopecký.
HC Kometa Brno: Trvaj (na nájezdy Hovi) - Kováčik, Žižka, M. Hruška, Malec, Bičánek, Vašíček, Švrček - Němec, L. Čermák, Dlouhý - Erat, Petrovický, Holec - T. Svoboda, Divíšek, Jakub Svoboda - Jaroslav Svoboda, Koreis, H. Zohorna. Trenéři: Zdeněk Venera a Lubomír Oslizlo.

Ondrej Huml, foto: Rytíři Kladno

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...