Hokejové Mistrovství světa hráčů do 18 let přivítají v roce 2012 Brno a Znojmo

Praha, 25. srpna 2011 (MEDIAFAX) - Výkonný výbor ČSLH schválil na čtvrtečním jednání záměr uspořádat MS hokejistů do osmnácti let v Brně a Znojmě a mistrovství světa hokejistek ve stejné věkové kategorii ve Zlíně a Přerově. Pořadatelství obou šampionátů pro rok 2012 přidělila České republice Mezinárodní hokejová federace.

08-hokej-250

Mistrovství světa hráčů do 18 let se uskuteční ve dnech 12. až 22. dubna 2012. V brněnské skupině se počítá s výběry České republiky, Kanady, Spojených států, Finska a Dánska, ve znojemské skupině s mužstvy Ruska, Švédska, Německa, Švýcarska a Lotyšska.

Světový šampionát hokejistek stejné věkové kategorie se bude hrát ve dnech 31. prosince 2011 až 7. ledna 2012. Ve Zlíně by se měly utkat reprezentace České republiky, Spojených států, Ruska a Švédska, zatímco v Přerově celky Kanady, Finska, Německa a Švýcarska.

Výběr pořadatelských měst ještě podléhá schválení na kongresu Mezinárodní hokejové federace v září 2011 v Istanbulu. „Při výběru rozhodovala řada kritérií, vedle sportovně-technických i předpokládaný zájem veřejnosti, spolupráce s místními institucemi nebo geografické vzdálenosti,“ uvedl v této souvislosti Martin Urban, generální sekretář ČSLH.

V další části jednání přijal výkonný výbor za členy ČSLH kluby HC Stadion Vrchlabí a Hockey Club Karviná, schválil složení realizačních týmů ženských reprezentačních mužstev pro sezonu 2011/12 a do trenérsko-metodické komise kooptoval Mariana Jelínka s Petrem Studničkou. Schváleny byly úpravy Přestupního řádu pro členy nejvyšších soutěží, extraligy a první ligy, stejně jako úpravy Vnitřní směrnice, upravující povinnosti a odměňování rozhodčích.

René Machálek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...