Art bude hostit Mezinárodní festival krátkých filmů BRNO16

Brno, 25. září 2023 - Letos v říjnu čeká Brno pořádná nálož těch nejzajímavějších krátkých filmů současnosti – do svého domovského Kina Art se vrací Mezinárodní filmový festival BRNO16. Ten proběhne 18.–22. října a přinese divácky oblíbenou mezinárodní soutěž krátkých filmů i pestrý doprovodný program.

film festival

Jeden z nejstarších filmových festivalů na světě svojí soutěží reflektuje aktuální tvorbu na poli „kraťasů”. „Přihlásit se mohou snímky, které vznikly v posledních třech letech, a jejich stopáž nepřesáhne 30 minut. Všechny pak zhlédne tým dramaturgů a vybere ty nejzajímavější, jež jsou následně zařazeny do mezinárodní soutěže nebo Československé16. Ta představuje krátké filmy od autorských týmů z České republiky a Slovenska. Výběry následně hodnotí mezinárodní porota, studentská porota a i festivaloví diváci, kteří o svém vítězi rozhodnou prostřednictvím hlasování,” přibližuje Milan Šimánek, ředitel BRNO16.

Soutěže doprovodí i další program, který opět nabídne mimo jiné kraťasy nominované na Oscara, němé filmy promítané za doprovodu živé hudby nebo snímky pro děti. Chybět nebudou diskuze s přítomnými hosty ani debaty s autory a autorkami.
Profesionálové pak mohou navštívit industry program, na kterém se kromě festivalu podílí i filmová kancelář Brno Film Office, Jihomoravský nadační filmový fond nebo MIDPOINT Institute. Blízké spojení herního média s filmem pak opět představí videoherní sekce, připravovaná ve spolupráci s herním festivalem Gamer Pie. Na festivalovou vlnu naladí BRNO16 warm-upem v předvečer festivalu, oficiální zahájení s představením jednotlivých sekcí pak proběhne ve středu 18. října ve Velkém sále Kina Art. Tam se v sobotu 21. 10. uskuteční i slavnostní zakončení festivalu, na kterém budou vyhlášeny vítězné filmy. Tím však BRNO16 nekončí, nejen vítězné snímky mohou diváci zhlédnout i v neděli.

Zdroj: TIC Brno, foto: Ingimage


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Listopad 2018  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Nejbližší akce
24.05. Animefest 2024..
22.06. INTERCANIS..