Divadlo Koráb otevře scénu pro děti v centru Brna

Brno, 29. ledna 2021 – Divadlo Koráb, v současnosti jedno z nejdéle působících brněnských divadel pro děti, se po uvolnění opatření chystá otevřít novou divadelní scénu v domě U Tří knížat na ulici Jánská v Brně. Kromě programu pro děti a školní instituce jsou v plánu také představení pro dospělé, vernisáže a kulturně-společenské akce.

Divadlo Korab hlavni scena

„Nová scéna má silný genius loci původně gotických sklepů ze 13. až 14. století, které současný majitel upravil jako divadelní sál a místnosti vhodné pro koncerty a výstavy,“ říká Radim Koráb, principál divadla. Kvůli tvorbě večerního programu Divadlo Koráb přizvalo ke spolupráci začínající Divadlo 3+KK, které je tvořeno převážně absolventy Janáčkovy akademie múzických umění (JAMU). Ti už o sobě dali vědět na webu Dramox inscenací Orten! a nově připravují představení Král kovodžínoviny aneb Vzestup a pád brněnského Gatsbyho. Uvádět se budou také představení Dvorního divadla Zdeňka Černína, které v prostorech sídlilo před Divadlem Koráb.

Rodiny s dětmi zhruba od tří do devíti let se zase mohou těšit na pohádky podle klasických předloh v neobvyklém zpracování. Uvidí například Kocoura v botách, Perníkovou chaloupku, Prince Bajaju nebo veršovanou Zlatovlásku. „Rodiče nám po představení často říkají, že se bavili stejně dobře jako děti. To je pro nás velká pochvala,“ říká Anna Řeháková, herečka Divadla Koráb. Pro rodiny s dětmi se bude hrát pravidelně každou neděli dopoledne, přes týden si divadlo bude zvát mateřské školy a první stupeň základních škol.

Program divadla zasáhne i skupiny sociálně vyloučené. V jednání je spolupráce s Diecézní charitou Brno, se kterou Divadlo Koráb plánuje akci na pomoc lidem bez domova. „Věříme, že divadlo by mělo řešit problémy společnosti nejen ve svých inscenacích, ale také vlastní aktivitou,“ dodává Radim Koráb.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Březen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Žádné události