Divadlo Polárka nabídne k Vánocům dvě inscenace, koncert i punč

Brno, 3. prosince 2019 – Jako každý rok dolehne advent i na foyer Divadla Polárka, v němž nově sídlí divadelní kavárna Polárkafé. Kromě tradičního punče, drobných workshopů a vánoční atmosféry se můžete těšit i na dvě vánoční představení: na premiérovou divadelní bojovku Jak jsem plul ke královně Severu a na Ježíškovu košilku, která bude do Polárky přenesena z končícího Divadla U stolu. Obě inscenace jsou určené rodinám s dětmi od pěti let.

jeziskova-kosilka divadlo polarka

Vánoční režim začíná v Polárce o víkendu 7. a 8. prosince, kdy proběhnou premiéry obou vánočních představení. Sobotní participační představení Jak jsem plul ke královně Severu pochází z dílny Malého vozu Divadla Polárka, tedy lektorů, kteří se v divadle již čtvrtým rokem starají o doprovodné programy, workshopy, metodické listy pro školy a divadelní zábavu během akcí. Režisérka a kormidelnice Malého vozu Juliána Vališková zde navazuje na inscenaci Obři, která byla uváděna v klubu Leitnerka a bude mít derniéru v březnu příštího roku.

Cestou za královnou Severu, kterou společně s herci absolvují, se mohou malí diváci se svými rodiči zamyslet nad tím, co pro ně znamenají Vánoce, zahrát si spoustu her a mimo jiné navštívit i štědrovečerní hostinu v zemi, kde jsou Vánoce každý den. Průvodci na této cestě jim budou lektoři Malého vozu, studenti a absolventi oboru Divadlo a výchova na JAMU, Petr Theodor Pidrman, Marie Bravencová, Michal Mančík a Monika Okurková.

V neděli 8. prosince bude mít v Polárce obnovenou premiéru inscenace režisérky Zoji Mikotové Ježíškova košilka. Jde o zpracování básní pro děti Jana Zahradníčka s vánoční a přírodní tematikou, které bylo šest let s úspěchem uváděno v Divadle U stolu. Skrze tyto básnické texty zprostředkuje čtveřice herců dětem biblický vánoční příběh. Dosavadní herecké obsazení Lubomíra Stárka, Miroslava Černého a Alfreda Texela doplní herečka Kateřina Veselá.

Během adventního období můžete v Polárce navštívit kromě vánočních inscenací pohádku O Glashtinovi a slepé dívce nebo inscenaci pro studenty od třinácti let a dospělé publikum Vnitřní nepřítel. A jelikož se na planetě Polaris Vánoce slaví již 20. prosince, přiletí v tento den jejich vesmírná kapela do Polárky zahrát k Vánocům všem malým i velkým pozemšťanům.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...