Knihovna Jiřího Mahena otevřela novou pobočku v Ořešíně.

Brno, 6. prosince 2018 – Knihovna Jiřího Mahena otevřela pobočku v brněnské části Ořešín, která se přestěhovala do zrekonstruovaných prostor bývalé budovy Hájenky. „Po mnoha letech skromných podmínek získáváme nový prostor, kde architekti zúročili netypickou patrovou dispozici do podoby krásné designové a zároveň útulné knihovny. Věřím, že si zde každý najde svůj oblíbený koutek k posezení, čtení a setkávání,“ sdělila ředitelka knihovny Libuše Nivnická.

knihovna nova kjm oresin

V nové ořešínské knihovně si čtenáři budou moci vybrat z více jak tří tisíc knižních titulů a pěti druhů časopisů. K zapůjčení budou kromě knižního fondu i deštníky a dioptrické brýle pro čtenáře, kteří si doma svoje zapomněli. Tato služba je na všech provozech knihovny velmi oblíbená. Novinkou pro čtenáře bude venkovní návratový box, kam budou moci vracet knihy v době, kdy je pobočka zavřená.

„Pobočka sídlí vedle Městského úřadu Ořešín a prostor přilehlý ke knihovně nám umožňuje pořádat pro čtenáře i veřejnost řadu venkovních akcí komunitního typu,“ přibližuje budoucí aktivity vedoucí poboček Ivana Kazdová. Kromě programů pro širokou veřejnost bude pobočka aktivně spolupracovat s Mateřskou školou v dané oblasti při pravidelném setkávání v knihovně, a tak přibližovat svět knih dětem od nejútlejšího věku. Otevřeno pro čtenáře bude dva dny v týdnu, pondělí 10–15 hod a středa 10–12 a 13–18 hodin.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...