NO ART zahájí svůj provoz v galerii na Radnické komedíí Čtverec

Brno, 8. listopadu 2017 - Kino Art bude pod názvem NO ART od listopadu 2017 do příštího léta působit v prostorách Galerie TIC na Radnické ulici. První slavnostní projekce proběhne ve čtvrtek 9. listopadu v sedm hodin večer a patří úspěšné švédské komedii Čtverec z prostředí galerie. Od tohoto data se bude promítat každý den v šest hodin a v půl deváté večer. Na program se vrátí také oblíbené odpolední projekce se zvýhodněním vstupným pro studenty, seniory a rodiče s dětmi.

noart komedie ctverec

Sál symbolicky pokřtí film Čtverec, švédská komedie z prostředí prestižní galerie, oceněná na festivalu v Cannes. Úspěšný kurátor Christian spolu s PR agenturou hledají strategii zviditelnění připravované výstavy konceptuálního umění v současném roztržitém a událostmi zavaleném mediálním prostoru. Celý film se postupně mění v bizarní zmatek, který definuje napětí mezi liberálními hodnotami, egoismem a sobectvím.

„Film předznamenává dramaturgii, kterou v rámci projektu NO ART plánujeme. Nejenom, že se příznačně odehrává v galerii, ale je ukázkou současného artového filmu, který neusiluje o masovou návštěvnost, přesto se mu to někdy podaří a stane se skutečným diváckým hitem. Současně zůstává chytrý a kvalitní,“ dodává vedoucí Kina Art Milan Šimánek. Dramaturgie se vzhledem ke komorní atmosféře sálu zaměří především na umělecké snímky, kultovní a klasické filmy a ve spolupráci s Galerií TIC a Galerií ART také na experimenty.

Kinosál v Radnické ulici 4 nabídne místa pro 40 diváků. „Do sálu jsme přestěhovali pohodlné kinosedačky z Kina Art, abychom návštěvníkům dopřáli maximální pohodlí,“ dodává Šimánek.

Vstupenky bude možné zakoupit přímo na místě, v infocentru TO JE Brno v Panenské ulici i online. Pokladna se nachází v přízemí Radnické 4 a je otevřená každý den od půl šesté. Běžné vstupné činí 100 Kč, se slevou vyjde vstupenka na 80 Kč. Každé úterý o půl čtvrté hraje kino pro studenty a seniory za 60 Kč. Ve středu o půl čtvrté se vrací oblíbené Mimikino a vybrané pátky patří projekcím pro děti.

Projekce v rámci projektu NO ART se neomezí pouze na kinosál na Radnické ulici, ale promítat se bude i na dalších zajímavých místech v Brně a v Praze. První speciální projekce proběhne v prosinci.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...