V Majálesovém průvodu letos mimořádně půjdou i hudební hvězdy

Brno, 5. května 2017 - Na letošní ročník připravili organizátoři velkou lahůdku do průvodu – za jednotlivé univerzity zahrají na jejich alegorických vozech největší hudební hvězdy Majálesu.Tomáš Klus, Marpo & TroubleGang, Jelen, Rybičky 48 a Vypsaná Fixa – ti všichni se zúčastní průvodu, který zahájí svou pouť k areálu brněnského Výstaviště v sobotu 6. května od 10:30 z náměstí Svobody v centru Brna.

majales brno foto-krystof-turek06

„Jednotlivé univerzitní, ale i středoškolské týmy se počátkem dubna účastnili takzvané „majálesové losovačky“ – ceremoniálu, při němž bylo losem určeno, kterou školu bude jaká kapela reprezentovat. Úkolem kapely pak není jen zahrát velký koncert na Majáles Open Airu na Výstavišti, ale také podpořit kandidáty na krále a královnu jednotlivých škol a reprezentovat jejich školu v majálesovém průvodu,“ uvádí jeden z organizátorů, David Peštál.

Kapely zahrají na alegorických vozech škol, které chystají jednotlivé studentské týmy. Interpreti hrající pro školy a jejich barvy:

  • Tomáš Klus – VFU, bílá
  • MARPO & TroubleGang – VUT, červená
  • Rybičky48 – MU, modrá
  • Jelen – MENDELU, zelená
  • Vypsaná Fixa – střední školy

Sraz účastníků je v 10:30 na náměstí Svobody (u Májky). Slavnostní zahájení průvodu je v 10:40 a v 10:45 se již vyráží směr brněnské Výstaviště. Majálesový průvod půjde po následující trase: Nám. Svobody – Zámečnická – Dominikánské nám. – Dominikánská – Šilingrovo nám. – Pekařská – Mendlovo nám. – Veletržní – Výstaviště.

Průvod dorazí k Výstavišti a slavnostně otevře brány Majáles Open Air festivalu, kde proběhne volba krále a královny a vystoupí kromě výše uvedených i kapely No Name, Horkýže Slíže, Mandrage, Majk Spirit & H16, Inekafe, Wohnout, Aneta Langerová, Skyline, UDG, Sto Zvířat, Sebastian, ATMO Music, Prago Union, Paulie Garand a Mydy Rabycad. Hlavním dnem provede herec Jakub „LaviL“ Štáfek a DJ Jakub „Schafff“ Šafránek.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...