Cohen se představí se v unikátním projektu s Filharmonií Brno

Brno, 15. listopadu 2015 - Jeden z nejlepších světových kontrabasistů současnosti Avishai Cohen přijede 30. listopadu do Brna. V Bobycentru představí unikátní projekt An Evening With Avishai Cohen, který kombinuje jazz a world music s majestátním zvukem symfonického orchestru.

avishai cohen brno 2015

Populární Izraelec ve spolupráci s uznávaným aranžérem Robertem Sadinem upravil svoje autorské i převzaté skladby pro více než padesátičlenný orchestr. Vstupenky včetně exkluzivních vstupenek do VIP zóny jsou v prodeji na webu Avishaicohen.cz a v běžných předprodejích.

„Cohen napsal a nechal zaranžovat své vlastní skladby, jež proplétají nejrůznější vrstvy rytmů či hudebních vlivů, mísí sefardské zpěvy s klezmerem, jazzem i tepající brazilskou bossa novou. Vedle toho si vybral oblíbené skladby z Velkého amerického zpěvníku, jimž vždy dodá nezfalšovatelné razítko svého vlastního stylu,“ přibližuje projekt umělecký ředitel spolupořádajícího JazzFestu Brno Vilém Spilka.

Po úspěchu svého turné s komorní sestavou smyčců a hoboje se tak pětačtyřicetiletý kontrabasista, skladatel a zpěvák pouští do nového dobrodružství, k němuž si však přizval zkušené průvodce: vynikající spoluhráče z vlastního tria, amerického aranžéra a dirigenta Roberta Sadina, který se proslavil mimo jiné spoluprací s Herbiem Hancockem a dalšími osobnostmi, a Filharmonii Brno, schopný a flexibilní umělecký soubor, jenž disponuje citem pro hudbu na hranici žánrů. „O Cohenovi je dobře známo, že umí skloubit virtuositu, hudební kvalitu i nevtíravou show. Jen málokdo umí takto vkusně míchat špičkové umění a zábavu,“ říká Spilka.

Ostatně Cohenovy koncerty na JazzFestu Brno v roce 2006 a 2012 řadí mnoho návštěvníků k tomu nejlepšímu, co bylo na festivalu za čtrnáct let jeho existence k vidění. „Avishai dokáže přilákat jak pravověrné posluchače jazzu, tak ty, kteří jazz poslouchají spíše jen svátečně,“ dodává Spilka, který věří, že díky novému projektu přibudou Cohenovi další noví obdivovatelé, tentokrát z řad milovníků symfonické hudby.

Radek Babička


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...