Kino Art i v roce 2015 čekají zásadní proměny

Brno, 3. února 2015 - Kino Art je v současnosti posledním tzv. městským kinem. Je spravováno Turistickým informačním centrem města Brna. V průběhu posledních šesti měsíců podstoupilo řadu razantních změn směrem k modernímu zážitkovému kinu, které se chce zaměřovat nejen na náročného diváka, ale i na širší divácké skupiny jako jsou rodiče s dětmi, senioři nebo mládež a studenti.

kino klapka

A to se odrazilo i na návštěvnosti kina. Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2014 skončilo Kino Art na čtvrtém místě v republice v hodnocení dvousálových kin.

Vedoucí kina, Miroslav Maixner, k předchozímu roku dodává: „Zvláště mám radost z vydařeného 55. ročníku Brněnské šestnáctky, která měla skutečně mezinárodní charakter díky množství velmi kvalitních filmů z celého světa a řadě mezinárodních hostů v čele s britským filmovým kritikem Ianem Christiem. Vítězný chorvatský snímek Slepice nedávno získal i ocenění za nejlepší evropský krátký film na cenách Lux.“

Po technické stránce patří mezi nejzásadnější novinky v Kině Art upgrade audiovizuální techniky na 3D – špičkové vybavení kina po zvukové i projekční stránce, úprava sedaček v sále kina s možností odložení nápoje a rekonstrukce interiéru předsálí, který se přizpůsobil vizuálnímu stylu Artu, i exteriéru budovy.

I v roce 2015 čekají Kino Art některé zásadní proměny. Tou nejzajímavější bude spuštění on-line prodeje vstupenek na představení Kina Art. V současné době se dokončují poslední technické úpravy u pokladen. Se spuštěním on-line prodeje bude souviset i spuštění možností věrnostního programu nebo slevových kupónů.  

Kino Art pro děti a rodiče
Pro rok 2015 připravuje Kino Art kromě bohatého programu na plátnech i akce zaměřující se na mediální vzdělávání škol, dětí a mládeže prostřednictvím animovaného filmu a animačních dílen. „Zavádíme mimořádný projekt zaměřený na mediální vzdělávání v oblasti animovaného filmu. V rámci diplomových projektů Pedagogické fakulty MU a FaVU VUT vznikají profesionálně zpracované metodiky a pracovní materiály určené především pro školní pedagogy. Pro Brno má projekt zásadní význam též díky zapojení mnoha českých a mezinárodní filmových profesionálů,“ poznamenává dramaturg projektu, Miroslav Maixner.

Projekt navazuje na jeden z úspěšných programových cyklů uplynulého roku, tzv Animování v Artu, v podobě dětských animačních workshopů. Ty jsou určeny pro děti od 7 let a jsou zaměřené na filmové a animační postupy. Worskshop se koná vybrané neděle v 15:00, je spojen s projekcí a trvá vždy asi 3 hodiny. Cena je 150 Kč.
Programová sekce Kino Art dětem - každou sobotu a neděli od 16 hodin probíhá v kině dětské představení a děti do tří let mají vstup zdarma.

Programová sekce Mimikino - každou středu od 15.30 hodin promítá kino Art film v duchu své dramaturgie s mírně ztlumeným zvukem a v částečně osvětleném sále. Promítání tak neruší děti, rodiče se jim mohou věnovat a přitom sledovat film. K dispozici je přebalovací pult a hračky.

Zdroj: TICmB


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...