Výstava středověké keramiky po víkendu končí

Brno, 29. ledna 2014 - Pouze do druhého února letošního roku potrvá v prostorách Biskupského dvora výstava Umění z hlíny s podtitulem Středověké kamnové kachle a keramická plastika v rukou restaurátorů. Výstava představuje méně obvyklé výrobky hrnčířů z období vrcholného středověku z archeologických sbírek Moravského zemského muzea a Muzea města Brna. Na restaurování vystavených exponátů se podíleli studenti Vyšší odborné školy restaurátorské v Brně, oboru restaurování keramiky.

strep archeologie

První část výstavy je zaměřena na soubor restaurovaných kamnových kachlů, který pochází z archeologického výzkumu dvou hrnčířských pecí na Kapucínském náměstí 5 v Brně, druhá část představuje akvamanile, nádoby sloužící na omývání rukou a drobnou plastiku, dětské hračky a předměty náboženského charakteru. Součástí výstavy jsou dokumentace restaurátorských prací.

Vstupenky do Biskupského dvora jsou v prodeji v Dietrichsteinském paláci.

Otevírací doba: út: 9.00 - 15.00 h, st - pá: 9.00 - 17.00 h, so, ne: 13.00 - 18.00 h, svátky (pouze ty, které připadnou na út - ne): 13.00 - 18.00 h, po: zavřeno.

 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...