První Noc divadel se uskuteční již tuto sobotu, vydejte se na ni s lampiony

Brno, 14. listopadu 2013 - V sobotu 16. listopadu proběhne první ročník evropského projektu Noc divadel 2013, do kterého je zapojeno 11 evropských zemí a koná se už od roku 2008. V České republice si přes 80 souborů ze 24 měst připravilo pro návštěvníky mnoho různorodých divadelních zážitků. Do akce se zapojí i brněnská divadla.

Divadlo-masky-2

Brněnská divadla se spojila i v dalších aktivitách kromě potlesku a připravila si společný program na ulicích i v divadlech. „Lampionový průvod, který začne v 17:30, bude procházet celým centrem města Brna. U každého divadla proběhne krátké zastavení s hrou nebo jiným vystoupením,“ uvedl Ondřej Navrátil z Centra experimentálního divadla. Hlavní společnou akcí je příběhová městská hra „Múze na stopě“, která povede návštěvníky po všech osmi zapojených brněnských divadlech a potrvá od 20:00 do půlnoci.

„V každém divadle budou muset účastníci hry splnit nějaký úkol související s divadelním prostředím, např. nazvučit představení, stát se garderobiérem apod. Úspěšní účastníci budou samozřejmě odměněni,“ doplnil Navrátil.

Noc divadel zahájí lampionový průvod

Lampionový průvod zahájí brněnskou Noc divadel, sraz je ve dvoraně Městského divadla Brno do 17.15. Zúčastnit se může každý, kdo chce prosvětlit ulice města Brna po trase jednotlivých divadel. Vítány jsou masky, roztodivné kostýmy, drobné hudební nástroje, aby při cestě nebylo smutno. Ale vítáno je i běžné podzimní oblečení a hlavně lampiony různých tvarů, barev, velikostí.

V 17.30 od Městského divadla Brno vyjde průvod směrem k Janáčkovu divadlu.

Trasa: MDB, ulici Lidická, Roosveltova, Janáčkovo divadlo, ulice Rooseveltova, Mahenovo divadlo, ulice Kobližná, Kozí, Jakubské náměstí, Divadlo Bolka Polívky, ulice Běhounská, Poštovská, HaDivadlo, ulice Orlí, Divadlo na Orlí, ulice Orlí, Zelný trh, Divadlo Reduta, Divadlo Husa na provázku - konec průvodu, zhruba 18.15. Následovat budou programy v jednotlivých zúčastněných divadlech.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...