Diplomanti FaVU vystavují v Domě pánů z Kunštátu

Brno, 9. července 2013 - Až do 27. července hostí Dům pánů z Kunštátu výstavu magisterských diplomových prací čerstvých absolventů brněnské Fakulty výtvarných umění. Výstava představuje přes čtyři desítky začínajících umělkyň a umělců a designérek a designérů z patnácti ateliérů FaVU VUT v Brně.

FAVU

„Cílem výstavy je ukázat pokud možno komplexní obraz fakulty, která v českém systému vysokého uměleckého školství působí již téměř dvacet let. Složení jednotlivých ateliérů sahá od tradičních disciplín, jako jsou malířství, sochařství, kresba a grafika, přes intermediální a postmediální obory zaměřené převážně na práci s novými médii, na performativní a konceptuálně laděnou uměleckou praxi, až po užité umění s důrazem na grafický a produktový design,“ uvedl kurátor výstavy Jan Zálešák.  

Této pestré skladbě ateliérů a jejich zaměření odpovídá i pluralita médií a výrazových prostředků použitých v absolventských pracích. V mnoha případech muselo dojít k redakci rozsáhlých souborů, které dnes již (většinou) bývalí studenti obhajovali v průběhu května na půdě fakulty. Vedle obrazové dokumentace jen obtížně přenosných prací nabídne výstava i dílčí reinstalace, respektive nové provedení performance.

(red), Foto: Michaela Dvořáková (Wonderful World with IKEA Marty Fišerové)


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...