Do Brna přijede violoncellistka Lori Goldston z Nirvany

Brno, 4. června 2013 - Nirvana v Česku nikdy nevystupovala. Čeští fanoušci však nyní mohou zažít alespoň malou ozvěnu této kultovní skupiny. Na krátké turné přijede violoncellistka Lori Goldston, která v sobotu 8. června vystoupí i v brněnském klubu Stará Pekárna.

fanousci-publikum-koncert

Lori Goldston je americká violoncellistka a muzikantka, pocházející ze Seattlu. Známou se stala díky stálému hostování na vystoupeních Nirvany, zejména pak na akustickém vystoupení pro stanici MTV.  Záznam tohoto koncertu vyšel v roce 1994 na CD pod názvem „MTV Unplugged in New York“.

Jméno Lori Goldston však najdeme třeba i na albu Davida Byrna „Feelings“ (1997) nebo na několika albeh The Wedding Presents  nebo The Presidents of the United States of America.

V Česku představí svůj sólový program pro cello a současně nové album „Film Scores“, které vyšlo minulý měsíc na značce by Sub Rosa.  Koncertní turné představí jednak Lori samotnou, ale i v duu s německým experimentálním zpěvákem  Mik Quantiusem, členem legendární krautrockové kapely Embryo. Mik kombinuje hlas s různými typy zpěvových technik.

(red), ilustrační foto: Kryštof Turek


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...