Poznejte během čtyř měsíců literaturu z různých úhlů pohledu

Brno, 18. ledna 2013 - Literární kaleidoskop – to je nový projekt realizovaný Knihovnou Jiřího Mahena v Brně a Památníkem písemnictví na Moravě, který otevře brány do pestrého světa tvůrčího psaní a literatury. Čtyřměsíční kurz, který je určen zájemcům od 18 let, se rozběhne v měsíci únoru a potrvá do konce května 2013.

Kniha-ctenarka-zena

Na účastníky kurzu čeká každý měsíc jedno zajímavé téma, které bude rozebráno na několika setkáních. „Projekt zahájíme v únoru třemi lekcemi tvůrčího psaní, které účastníkům ukážou cestu, jak napsat prozaický text menšího rozsahu,“ uvedla Kristýna Cimalová z Památníku písemnictví.

Březen pak zájemcům nabídne informace o databázích, vyhledávačích na internetu, problematice citační etiky či základních pravidlech úpravy textu. Lekce budou završeny exkurzí v tiskárně. V dubnu se bude kurz věnovat literatuře 19. a 20. století a doplní jej setkání se zajímavou literární osobností. V květnu čekají účastníky lekce týkající se mezilidské komunikace, které zakončí literární procházka brněnskou ulicí Veveří.

Na kurz je nutné si zakoupit vstupenky. „Cena vstupenky na celý čtyřměsíční kurz činní dvě stě korun, na jednotlivé měsíční okruhy je to padesát korun“, uvedla jedna z koordinátorek projektu Alina Vystavělová z Knihovny Jiřího Mahena. Vstupenky si mohou zájemci zakoupit v Ústřední knihovně KJM, Kobližná 4, Brno nebo v Památníku písemnictví, Klášter 1, Rajhrad.

Více informací naleznete na www.kjm.cz.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...