Divadlo Husa na provázku uvede inscenaci Romeo, Julie a já

Brno, 7. února 2012 (MEDIAFAX) - Premiéru inscenace Jiřího Jelínka Romeo, Julie a já má v pátek 10. února na programu brněnské Divadlo Husa na provázku. Informoval o tom sám scénárista a režisér Jelínek. Hra bude čtvrtou premiérou 44. divadelní sezony. Jelínek bude jedním ze šesti mužských herců, kteří se v představení objeví. Ženská aktérka v něm nebude ani jedna. "Hra není parodií na transsexualitu, ale má ztvárnit lásku v mnoha podobách. Muži hrají ženské úlohy, ale do žen se nestylizují," vysvětlil Jelínek s tím, že půdorys je zachovaný z tragického příběhu o Romeovi a Julii.

Hlediste-sedacky-prazdne

"Zpočátku nebude vůbec jasné, kdo je Julií. Dá se říct, že v pocitu Julie se vystřídá všech šest herců," přiblížil Jelínek. Součástí představení jsou asi dvě desítky ledniček, které budou mít různé role, a také autorská a živě hraná hudba Tomáše Davida.

Lenka Horáková

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...