Brno ruší alternativní kavárnu Trojka, provozovatel městu neplatí nájem

Brno, 24. ledna 2012 (MEDIAFAX) - Nesouhlas s ukončením nájemní smlouvy kulturnímu klubu Trojka v Domě pánů z Kunštátu přišlo v úterý vyjádřit na zasedání brněnského zastupitelstva asi padesát příznivců alternativní kultury. Jejich mluvčí přečetl prohlášení, ve kterém vyzval vedení magistrátu, aby od zrušení klubu upustilo. "Rozhodnutí radnice narušuje model, který funguje už čtyři roky a jenž odpovídá koncepci podpory kultury ve městě," prohlásil produkční kavárny Pavel Baďura.

trojka

Kavárnu Trojka, stejně jako celý Dům pánů z Kunštátu v historickém jádru města, spravuje příspěvková organizace magistrátu Dům umění. Radnice nyní jejím prostřednictvím vypověděla kavárně k 31. lednu nájemní smlouvu. Důvodem jsou dluhy nájemce. "Jsem příznivcem alternativní kultury. Prioritou města ale rozhodně není ustupovat dlužníkům, kteří dluží městu za nájemné," prohlásil primátor Roman Onderka s tím, že jediným důvodem pro vypovězení smlouvy s provozovateli kavárny jsou neuhrazené pohledávky vůči radnici. Kavárna Trojka disponuje kromě jiného sálem pro asi stovku lidí. Během čtyř let existence se v ní konaly alternativní koncerty, výstavy, besedy a klubové pořady.

Jiří Nováček, foto: 3trojka.cz

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...