Do Brna zavítají pohádkové bytosti

Brno, 25. listopadu 2011 - Kdo byl v létě s dětmi na Šumavě, pravděpodobně nezmeškal návštěvu Pohádkové rezervace. Toto netradiční lesní divadlo je založeno na zcela odlišném principu než jsou diváci zvyklí. V rezervaci se návštěvník stává součástí života pohádkových bytostí, prochází se s průvodcem po lese a pomáhá řešit problémy související s jejím provozem. Na konci léta se Pohádková rezervace uzavírá, ale pohádkové bytosti baví děti dál. V zimě cestují po naší zemi a oplácejí návštěvu rodinám, které je během léta navštěvují. A mají co oplácet, protože je během letních prázdnin navštívilo již několik desítek tisíc rodin ze všech koutů republiky.

karkulkaX_250

Nejen pro tyto věrné návštěvníky si pohádkové bytosti pod vedením správce rezervace pana Ptáčka secvičily vystoupení, které rodinám předvedou přímo na jevišti. Představení se jmenuje Pohádková rezervace na výletě a diváci se při něm setkají s opravdovou Červenou Karkulkou, čertem Uhlíkem, Bajajou, Rusalkou, Hloupým Honzou, vodníkem, andělem, princeznou, hejkalem, pohádkovým dědečkem, s trpaslíky a dalšími. Zábava není určená pouze dětem, ale i dospělým. O tom svědčí cena Ministerstva kultury pro “2.nejobdivovanější divadlo nejen pro děti“, kterou Pohádková rezervace v tomto roce získala.

Pohádkové rezervace od října do května účinkuje v pražském divadle Dobeška, které se stalo jejich zimní domovskou scénou. Letos poprvé absolvuje pohádkové turné, se kterým zavítá do deseti měst po celé republice. Kdo má rád české pohádky a rád se směje, měl by v neděli 27. prosince zajít do divadla Polárka. V 15 hodin se zde představí kompletní sestava českých pohádek. Nepřijede pravděpodobně jen drak, který se nevejde do vlaku.

Karkulka jako mluvčí rezervace informovala veřejnost, že v blízkosti divadla hrozí během návštěvy pohádkových bytostí loupežnické přepadení. Návštěvníci jsou proto nabádáni, aby nekladli odpor a nosili u sebe větší množství sladkostí.

Cena vstupného je 130 Kč za osobu, děti do tří let mají vstup zdarma.

zdroj: Pohádková rezervace


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF

Kulturní akce v Brně

<<  Říjen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
 
  8101112
14151617181920
222324252627
282930   
Nejbližší akce
31.10. Od Ábelových dětí po Metu temnostn..