Festival Ibérica vrcholí - známe program!

Brno, 19. srpen 2011 - Festival španělské kultury Ibérica 2011 představí své umělce dnes na koncertech Praze a zítra v Boskovicích. Tématem letošního ročníku festivalu je kulturní bohatství Iberského poloostrova, jež se rozvíjelo v průběhu několika století. V dramaturgické koncepci festivalu se tak objeví umělci ze starého flamenkového rodu Vargas – Maya, stejně jako hudba španělského klasicismu či poezie a kinematografie 20. století.

 

Iberica


Hlavními hvězdami festivalu jsou tanečníci IVÁN VARGAS & VERO „LA INDIA“. „Tito taneční mistři jsou představiteli autentického flamenka z legendární granadské čtvrti Sacromonte,“ doplňuje Petr Vít. „Reprezentují flamenco ničím nepřikrášlené, zemité a syrové, umocněné virtuózními výkony granadských hudebníků.“

V doprovodném festivalovém programu je pro diváky připravena atraktivní nabídka různých aktivit: inaugurační festivalová fiesta, přehlídka filmů španělské kinematografie zahrnující díla legendárních režisérů Carlose Saury či Luise Buñuela, vernisáž fotografií Jiřího Bendla „JARO V ANDALUSII - ANDALUCÍA PRIMAVERAL“ a módní přehlídka flamenkových kolekcí z dílny Lere Lere.

Součástí festivalu budou již tradičně hudební a taneční tvůrčí dílny za účasti tuzemských i zahraničních lektorů. Nebude chybět ani teoretický seminář zaměřený na historii a vývoj flamenka a jeho jednotlivých stylů. Milovníci flamenkového tance, kytary, perkusí, kastanět, salsy i argentinského tanga tak budou mít letos opět celých pět dní na to, aby jim přešly do krve i ty nejzapeklitější rytmy a taneční kreace.

Iberica2

Novinkou letošního festivalu bude intenzívní kurz španělštiny pod vedením rodilých mluvčích, organizovaný španělskou kulturní asociací SPAINART. Více informací na www.iberica.cz.


IBÉRICA 2011

19.8.
Praha, Divadlo ABC, 19.30
IVÁN VARGAS, VERO „LA INDIA“ - FLAMENCO GITANO
Iván Vargas – tanec, Vero „La India“ – tanec, Raúl Molina – zpěv, Pepe Maya – kytara, Miguel Fernández – perkuse

20.8.
Boskovice, Zámecký skleník, 12.00
Ukončení festivalových dílen – závěrečná fiesta
od 17:30 ochutnávka španělských vín a specialit v prostorách boskovického zámku

Zámek Boskovice, 19.00
IVÁN VARGAS, VERO „LA INDIA“ a CUADRO FLAMENCO DE SACROMONTE
IBÉRICA CLAN
Závěrečný festivalový galakoncert v podmanivé atmosféře boskovického zámku.

Boskovice, Zámecký skleník, po skončení hlavního programu
Závěrečná festivalová afterparty
včetně ochutnávek španělských vín a specialit

Iberica3

 


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...