Městské divadlo Brno vyhlásilo nejpopulárnější osobnosti v anketě Křídla

Po celý rok mohli příznivci Městského divadla Brno prostřednictvím anketních lístků hlasovat pro svého nejoblíbenějšího herce či herečku, režiséra, výtvarníka, skladatele i jednotlivou inscenaci. Slavnostní vyhlášení vítězů se pak uskutečnilo 22. prosince. A pro koho hlasovalo celkem 5520 diváků? Nejpopulárnější herečkou sezony 2009/2010 se stala Hana Holišová, nejoblíbenějším hercem Aleš Slanina.

kridla.jpg



Pro diváky nejatraktivnějším představením je muzikál Probuzení jara, za který si cenu odnesl režisér Stanislav Moša. Nejvýznamnějším počinem roku jsou pak pro příznivce brněnského Městského divadla kostýmy k inscenaci Ptákoviny podle Aristofana, které navrhla Andrea Kučerová. Odměněn byl také Jan Mazák za svou roli Caribaldiho v tragikomedii Síla zvyku, a to Cenou kolegia Dokořán.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...