Vsetínští policisté zadrželi dvojici z Brna, která přijela na Valašsko sklízet konopí

Vsetín, 21. září 2012 (MEDIAFAX) - Dva muže z Brna (40 a 36) zadrželi vsetínští policisté přímo ve chvíli, kdy sklízeli v Prostřední Bečvě konopí. V pátek uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková. Dva muže z Brna zahlédl úplnou náhodou díky přístroji pro noční vidění svědek, který přivolal hlídku. Policisté muže i s konopím zajistili.

Marihuana-KT-02

O rostlinách konopí se čtyřicetiletý muž z Brna dozvěděl od svého známého, který má v Prostřední Bečvě chalupu. Před několika dny si přijel rostliny obhlédnout a zjistit přesné místo, kde se nacházejí. O rostlinkách pak řekl svému šestatřicetiletému kamarádovi. Společně pak vyjeli do Prostřední Bečvy, kde našli na neposečené louce volně rostoucí dvě vysoké rostliny konopí. "Připravenou mačetou rostliny usekli a odnesli do auta, které měli nedaleko zaparkované. Z rostlin oddělali svrchní části a dali je do připravených igelitových pytlů. Když už měli vše připravené, přijela policejní hlídka," podotkla Javorková.

Muži prý chtěli z konopí vyrábět léčivé masti. "Rostliny jsme samozřejmě zajistili a pošleme je na odbornou expertízu, ze které zjistíme množství účinné látky v rostlinách. Až po výsledcích zkoumání budeme vědět, zda se ve věci bude jednat o přestupek na úseku toxikomanie či trestný čin. Kriminalisté na případu nadále pracují, mimo jiné budou zjišťovat, kdo rostliny na louce vysadil," dodala Javorková.

Irena Frolová

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...