Policista v civilu zadržel dvanáctiletou kapsářku, která okradla dívku

Brno, 8. srpna 2012 (MEDIAFAX) - O peněženku s třemi tisíci korunami a osobními doklady okradla v Brně dvanáctiletá kapsářka o čtyři roky starší dívku. Zlodějku zadržel policista v civilu, informovala ve středu brněnská policejní mluvčí Andrea Straková s tím, že policie eviduje stále více krádeží s dětskými pachateli.

Zatykani-zeny-detail-KT

V rukách policie skončily během úterý dvě dvanáctileté kapsářky. "Jedna v podchodu pod nádražím okradla šestnáctiletou dívku. Nepozorovaně k ní přistoupila a z kabelky jí vytáhla peněženku, kde měla osobní doklady a více než tři tisíce korun. Vše zpozoroval policista v civilu, který zlodějku zadržel," uvedla Straková.

Na tramvajové zastávce okradla stejně stará dívka pětatřicetiletou ženu. Z kapsy batohu jí vzala peněženku s doklady, platebními kartami a penězi. "Kapsářku zajistil muž, který si krádeže všiml, a předal ji policii," doplnila Straková. Dodala, že policie apeluje na občany, aby si dávali na osobní věci větší pozor.

Lenka Horáková, ilustrační foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...