Při požáru bytu v Líšni zemřela seniorka

Brno, 20. května 2012 (MEDIAFAX) - Jeden lidský život si vyžádal nedělní požár bytu v brněnské Rotreklově ulici. Jak informoval mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid, při požáru zemřela jedenaosmdesátiletá žena. Požár v prvním patře osmipatrového domu na sídlišti v Brně-Líšni zpozorovala jako první sousedka. Ta si všimla, že z bytu je cítit kouř a zdi i vstupní dveře jsou horké. "Policejní hlídka, která byla na místě jako první, vyrazila dveře a do silně zakouřeného bytu namířila vodní proud z nástěnného hydrantu," konstatoval Haid. V bytě začalo hořet před osmou hodinou ranní.

Hasici-haseni-pozaru-KT-01

Přivolaní hasiči vnikli do zakouřeného bytu v dýchacích přístrojích a v jednom z pokojů našli seniorku bez známek života. Ležela na hořící posteli. Lékař už mohl konstatovat jen smrt. "Požár jsme dostali pod kontrolu za necelou půlhodinu a dalších asi 15 minut nám trvalo úplné dohašení. Zásah si kromě lidského života vyžádal i jedno zranění. Jeden ze zasahujících policistů se nadýchal zplodin a sanitka ho odvezla do nemocnice," poznamenal Haid.

Požár zničil část zařízení v jedné místnosti, další prostory bytu zasáhly zplodiny hoření. Škodu vyšetřovatel předběžně odhadl na 10 tisíc korun. "Z šetření vyplynulo, že požár zřejmě způsobila nedbalostí obyvatelka bytu, a to patrně při kouření," dodal mluvčí hasičů.

 

Irena Frolová, ilustrační foto: Kryštof Turek

Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...