Tesco vytvořilo přes 1000 dočasných pracovních míst

Brno, 1. dubna 2020 – Více než 1000 nových zaměstnanců začalo během posledních týdnů pracovat v obchodech Tesco v Česku. Mají pomoci uspokojit zvýšenou poptávku zákazníků po potravinách. Jedná se o okamžitou reakci společnosti, kdy v rámci náborové kampaně začala nabízet pracovní pozice se smlouvou na dobu určitou.

nakup nakupujici kosik potraviny

Pro zajištění hladkého průběhu i za těchto mimořádných okolností zahájila firma v posledních týdnech ve svých prodejnách ve střední Evropě svou vůbec nejrychlejší náborovou kampaň v dějinách.

Tesco obdrželo přibližně 1 900 žádostí od uchazečů v Česku, žijících především ve velkých městech, kteří se přihlásili na doplňování zboží, pikování a práci na pokladně. Průměrný věk uchazečů je lehce přes 30 let a jedná se o lidi původně zaměstnané v restauracích nebo obchodech. Doposud přijalo Tesco přes 1020 nových zaměstnanců. Práci na nové pozici začínají úvodním proškolením a většinu věcí si následně osvojují už pod dozorem zkušenějších kolegů.

„Díky úspěšné náborové kampani se nám podaří ochránit i nejzranitelnější skupiny našich kolegů, kterými jsou kolegové starší 65 let a těhotné. Těmto skupinám nabízíme možnost vzít si placené volno během pandemie. Situaci budeme nadále sledovat a pozice obsazovat i během následujících týdnů,“ říká Patrik Dojčinovič, výkonný ředitel Tesco pro ČR.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...