Renishaw představí na MSV továrnu budoucnosti

Brno, 13. září 2018 – „Továrnu budoucnosti“ s nejnovějšími řešeními pro řízení výrobního procesu uvede na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně společnost Renishaw. Přední světová společnost v oboru strojírenských a vědeckých technologií vystaví na svém stánku č. 60 v hale P obráběcí buňku s integrovaným, plně automatizovaným řízením procesu. Jde o ukázku nejvyspělejší technologie zaměřené na Průmysl 4.0 se začleněním vysokého stupně automatizace do CNC obrábění.

high productivity machining cell renishaw

Technologie společnosti Renishaw umožňují plně automatizované autonomní řízení výrobního procesu na základě údajů získaných přímo v místě výroby, a to bez zásahů obsluhy. Od preventivní kontroly stavu stroje přes automatické ustavení nástrojů a obrobků až po mezioperační měření a finální rozměrovou kontrolu vyrobeného dílce.

„Buňka vystavená na MSV v Brně názorně představuje výrobní systém s uzavřenou zpětnou vazbou. Podobné systémy společnost Renishaw využívá k obrábění ve svých vlastních výrobních závodech ve Velké Británii,“ vysvětluje Josef Sláma, ředitel společnosti Renishaw v České republice a dodává: „V našich výrobních provozech využíváme na maximum naše vlastní technologie. Máme vysoce produktivní automatizovanou výrobu s minimálním počtem pracovníků obsluhy. Maximální efektivity přitom dosahujeme jak v malosériové, tak velkosériové produkci.“

Průmysl 4.0 a aktuální nedostatek kvalifikovaných pracovníků vyžadují, aby podniky zvyšovaly svou produktivitu. Výrobci se snaží na aktuální výzvy pracovního trhu reagovat právě použitím průmyslové automatizace a inteligentního řízení procesů.

Koncept inteligentní továrny vyžaduje propojené řídicí systémy, které lze snadno používat. Uvedené systémy mohou navzájem komunikovat a na základě zjištěných dat okamžitě reagovat a adaptovat proces na aktuální podmínky. Návštěvníci stánku společnosti Renishaw na MSV v Brně uvidí praktickou ukázku integrace inteligentního řízení procesu do CNC obrábění.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...

Veletrhy, konference a semináře

<<  Březen 2024  >>
 Po  Út  St  Čt  Pá  So  Ne 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce

Žádné události

prehled_vinotek_v_Brne3-FIN

Přihlášení k odběru měsíčníku Šalina v PDF