OKA Vent raketově zvýšil obrat, rozšiřuje výrobu a hodlá nabírat

Brno, 2. září 2015 - Společnost OKA Vent, a. s., nový subjekt brněnského strojírenství, hodnotí první pololetí své činnosti a hlásí 48% nárůst obratu. Firma se zaměřuje na výrobu vzduchotechnického potrubí a příslušenství pro vzduchotechnické rozvody. Dosažené výsledky za první pololetí potvrzují výrazné oživění české ekonomiky, zejména stavebnictví.

OKA VENT 2

Zvýšená poptávka a nárůst výroby si vyžádaly další investice do výrobních prostor. Výrobní a skladovací prostory se rozrostly na dvojnásobek, tedy na současných 1700 m2. Pro příští rok se plánuje další navýšení výroby a rozšíření výrobních a skladovacích prostor na 3 000 m2. To by podle slov ředitele společnosti Ing. Ondřeje Macha mělo garantovat dostatečné kapacity pro rozšíření výroby a rozvoj.

Obrat firmy oproti plánovanému očekávání je za první pololetí vyšší o téměř 50 % a pro rok 2016 se očekává další zvýšení především vlivem úspěšného exportu až na celkový objem 100 milionů korun. Export vlastních výrobků bude tvoři přibližně 30 % z celkového obratu společnosti.

„Předpokládám, že do konce roku by naše výrobní kapacita měly být dvojnásobné ve srovnání s první polovinou tohoto roku. Toto navýšení kapacit je ale úzce svázáno s plánovanou investicí do nových technologií. Výše popsané kroky nám umožní jak navýšení kapacit naší stávající produkce, tak zařazení nových výrobků, které aktuálně musíme zajišťovat prostřednictvím externího nákupu,“ komentuje Ondřej Mach, ředitel akciové společnosti OKA Vent, a dodává: „Aktuálně se nám daří vyvážet především do okolních zemí EU. S ohledem na charakter našich výrobků a limitující poměr ceny výrobku versus doprava nepředpokládám již další výraznější teritoriální expanzi, ale naopak očekávám výraznější posílení naší přítomnosti na trzích okolních států.“

Společnost OKA Vent v současnosti vyváží do Maďarska, Francie, Německa, Švýcarska a Rakouska. V následujícím období firma plánuje další investice do technologické základny a strojního vybavení ve výši 10 milionů korun a rozšíření pracovních míst. Vzniknou tak nová místa nejen pro dělnické profese ale i pro řadu technických pracovníků.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...