Honeywell v Brně investuje 10 milionů dolarů do výzkumu

Brno, 13. dubna 2015 - Společnost Honeywell v brněnském centru excelence zahájila provoz tří nových výzkumných a vývojových laboratoří. V rámci investice 10 milionů dolarů Honeywell rovněž plánuje během několika měsíců v Brně otevřít dalších pět laboratoří.

inovace brno honeywell laboratore nove

Nejmodernější laboratoře a kancelářské prostory o celkové ploše 13 000 m2 nabídnou technickým talentům v Jihomoravském kraji 300 nových pracovních míst. V Brně tímto vzniká největší výzkumné centrum společnosti Honeywell v celé Evropě. Nové prostory provozuje Honeywell Technology Solutions (HTS), vývojová a technická část společnosti Honeywell.

„Honeywell touto investicí prokázal svůj závazek k růstu a rozvoji v České republice a nadále přispívá k vytváření nejdůležitější evropské základny výzkumu a vývoje společnosti v regionu,“ uvedl Jiří Tomíček, generální ředitel HTS.

Vývojové centrum v Brně Honeywell otevřel v roce 2003. O tři roky později se stalo součástí globálního společenství výzkumných a vývojových center společnosti – Honeywell Technology Solutions. Dnes v Brně pracuje více než 1 500 inženýrů.

Nové laboratoře v Brně budou podporovat dvě klíčová odvětví společnosti – Letectví a Automatizace a řízení. Výzkum v laboratořích pomůže vyvíjet lepší a bezpečnější elektronické přístroje, které se zde budou zároveň i testovat.

Inženýři v HTS v Brně vyvíjejí důležité technologie pro místní i globální zákazníky z různých odvětví. Mezi ně patří například bezpečné přistávací systémy pro letadla, satelitní komunikace, systémy řízení leteckého provozu, simulátory kokpitu používané pro testování nových i stávajících technologií v pilotní kabině, dálkové softwary pro poplachová zařízení a bezpečnostní systémy, rozhraní pro programování výrobků připojených v domácnosti či turbodmychadla pro osobní i užitková vozidla.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...