Y Soft Corporation kupuje 100 % akcií společnosti Equitrac Systems of Australia

Brno, 11. července 2013 – Ryze česká společnost Y Soft Corporation, celosvětový dodavatel optimalizací pro tisk, kopírování a skenování, oznámila zásadní akvizici. Po několikaměsíčním jednání kupuje australského distributora Equitrac Systems of Australia.

Vaclav Muchna CEO Y soft corporation

Po dokončení této strategické transakce se Y Soft Corporation stane stoprocentním vlastníkem akcií firmy Equitrac Systems of Australia, která doposud distribuovala výhradně konkurenční řešení. Equitrac Systems of Australia nemá žádné finanční propojení na společnost Equitrac/Nuance. Byl pouze nezávislým distributorem řešení Equitrac v asijsko-pacifickém regionu.

Objemy prodejů Y Soft Corporation v posledním fiskálním roce dosáhly výše 23,5 miliónu USD, Equitrac Systems of Australia pak prodejů ve výši 9,9 miliónu USD. Hlavní produkt YSoft SafeQ je využíván 8 000 organizacemi ve více než 70 zemích po celém světě, včetně mnoha společností umístěných v žebříčku Fortune 500.

„Tato akvizice je pro nás zajímavý způsob, jak rychle rozšířit tým v asijsko–pacifickém regionu (APAC). To nám umožní udržet kontinuitu kvality poskytovaných služeb i přes velký nárust zákazníků a obchodních příležitostí, které jsme získali v tomto regionu v uplynulém roce. V současné době intenzivně pracujeme na integraci nové společnosti do naší globální organizační struktury.“ říká Václav Muchna, CEO Y Soft Corporation (na snímku).

Změna názvu firmy i produktu
Jaké další změny akvizice přinese? „Spouštíme proces přejmenování společnosti. Ta nyní ponese název Y Soft Australia  a bude se věnovat prodeji, podpoře a distribuci produktů mateřské společnosti, tedy tiskového řešení Y Soft SafeQ, které pomáhá firmám snižovat náklady, zlepšovat uživatelské pohodlí a zvyšovat bezpečnost.

Stávajícím zákazníkům chceme nabídnout možnost bezplatného přechodu na produkty YSoft SafeQ a zajistit tak podporu jejich instalací i do budoucna. Pro zákazníky, kteří budou chtít zůstat u stávajících produktů, budeme jednat se společnosti Nuance, výrobcem řešení Equitrac, o podmínkách jejich další podpory,“ dodává Muchna.

(red), foto: Y Soft Corp.


Související články:

Lema Clinic úspěch ocenění globální cenou

Kvalita zdravotní péče a hodnota poskytovaná pacientům jsou měřeny nejen úspěchem nabízených léčebných metod, ale také pověstí v odvětví. Lema Dental Clinic zaznamenala mimořádný úspěch získáním ocenění „Nejlepší zubní klinika v Evropě“ v roce 2023. Nacházející se v srdci Istanbulu, Lema Clinic obdržela toto prestižní ocenění jako důkaz svých vysokých...